Ätbart höstfint

28 september, 2016
Det dignar av bär och frukt i naturen nu, och även om vi inte tar till vara på alls så mycket som jag skulle vilja och tycker att man borde, så försöker vi så mycket vi hinner. Och det bästa är ju när man kan slå två flugor i en smäll. ”När det är både fint och gott, då är det bra” sa Edith, och jag kan inte annat än att hålla med! Häromdagen gjorde vi köket höstfint samtidigt som vi fyllde på vinterförråden med torkade nyttigheter.

Rönnbär är ett så hemskt underskattat bär tycker jag. Dels är de otroligt vackra och kanske det allra finaste höstpyntet både inomhus och utomhus, och så är det nyttiga. Supernyttiga. Jag brukar torka dem på tråd och sedan använda i musli eller bröd som extra vitaminboost.

Vi pärlade de vackraste pärlgirlanger. Vanlig sytråd och en nål använde vi.

Och så använde vi en bråkdel av alla äpplen vi har i Grönshult i år och gjorde äppelringar. Penslar man ringarna med citronsaft så blir de inte bruna. Fast bruna ringar funkar lika bra de med såklart.

Och så hängde vi upp över järnspisen. 
Vackrare pynt får man leta efter.
När vi var på Gotland del II - Leva Kungslador
Blogghjälpen - Tillsammans gör vi skillnad.