Påminnelser från förr

5 oktober, 2018
Kategori:

 

Håller ni med mig om jag säger att de finaste inredningsdetaljerna är de som det finns en historia bakom?

Här hemma gillar jag bäst att använda vackra, gamla bruksföremål som prydnad, men allra helst något som har med vårt hus eller gården att göra. Det känns så andäktigt på något vis. En påminnelse om andra människor som levt här, och att allt det här bara är vårt för en kort stund.

En sådan grej som faktiskt legat lite bortglömd ganska länge är det vackra föremålet till höger där uppe. Någon på vår gård har en gång i tiden samlat fröer från tall, gran, vete, råg, ja till och med kirskål och maskrosor, lagt i små glasrör och märkt upp dem med snirkliga bokstäver. När vi flyttade in hittade jag den liggandes långt in i en garderob och har faktiskt glömt bort den där. Hittat den ibland och tittat beundrande på den. Sedan ett tag tillbaka står den på en knoppbräda i vårt sovrum, men egentligen grunnar jag på den perfekta platsen någonstans på bottenvåningen, så den får synas och märkas. Ett sådant här föremål förtjänar hedersplatsen.

Något rör är trasigt, men annars är det fröer i alla. Fröernas olika färger mot den gulnade pappskivan är så vackra! Omsorgsfullt fastsydda. Undrar så vems projekt det här varit, och varför.

Små korkar, och vackra etiketter.

Ingenting man hittar i senaste trendbutiken precis. Ändå kanske den finaste inredningsdetaljen jag äger.

Överraskningskycklingar
Läs- och lyssningsvärt om hållbarhet