Läs- och lyssningsvärt om hållbarhet

4 oktober, 2018
Kategori:

 

God förmiddag denna torsdag! Här hemma har vi sjukstuga. Igen. Börjar känna mig mäkta frustrerad över baciller och virus och det faktum att när en har tre barn känns det som att det ständigt är någon av dem som är småkrasslig under hösten och vintern. Idag är jag och Edith hemma. Jag försöker att inte stressa upp mig, utan istället känna att det är lugnt och mysigt att få vara bara vi två.

Jag styr lite med min målning, småplockar och fixar och lyssnar samtidigt på poddar. Nu kikar jag in här lite och tänker att jag kan tipsa om ett gäng bra poddar att lyssna på och några kloka blogginlägg jag läst. Det kanske är någon annan som har sjukstuga också och behöver lite intressanta saker att ägna sig åt?

Therese med bloggen (och instagramkontot) Plåthuset skrev ett så bra inlägg häromdagen om hållbarhet och att ta till vara på det man har. Så bra. Hon skriver om möjligheterna hon och hennes familj upplevde att de fick när de lämnade storstaden, att inte renovera för renoverandets skull och att använda och göra fint av möbler och grejer som man redan har. Mycket läsvärt!

Emma skriver om vilken stor skillnad det skulle göra för människorna som arbetar med att sy kläder till de större klädkedjorna om vi är beredda att betala så lite mer som EN KRONA för kläderna vi köper. Ett fantastiskt upprop. Hoppas så att det här kan göra skillnad.

Bästa podden just nu är lätt Röse & McAllister med Eva Röse och Isabelle McAllister. Jag blev tipsad om den i slutet av sommaren och sträcklyssnade de första tio avsnitten. Lyllos er som inte har börjat lyssna än och nu har massa avsnitt framför er! Eva och Isabelle diskuterar vardagen och lägger stor vikt vid klimatfrågor, hållbarhet och jämställdhet. Viktigt!

En annan blogg jag tror jag kommer tycka mycket om är den nya Slow Fashion. Jag har inte lyssnat på första avsnittet än, men tycker mycket om Johannas blogg som är otroligt matnyttig och informativ när det kommer till mode, konsumtion och hållbarhet. Jag ska lyssna på första avsnittet idag!

Påminnelser från förr
Torka kryddor