Påskkök, ägg och rosetter på tråd.

29 mars, 2018
Kategori:

 

Glad påsk!

Så fick jag lite tid idag att äntligen göra lite påsk hemma. Fast egentligen är ju nåt utav det bästa med påsken att den är så otvungen på något vis, och inte alls lika mycket ”måsten” som vid julen. Men lite vårigt och påskjut är fint att göra ändå. Åtminstone i köket. Hönorna värper så vackra ägg åt oss, och de är sannerligen det finaste pyntet jag har just nu. Förutom tuppen Hans kanske. Han är hemskt snygg, men kanske inte så trevlig att sätta på köksbordet.

Är det vårigt ute tycker jag det är mysigt att fixa de första små blomkrukorna på verandan, men här håller vintern sitt grepp om oss, och ska jag vara ärlig har vi fortfarande julgranen på verandan, och julig krans på dörren. Äsch. Snart blir det vår och då får man lust att fixa ute med.

dsc_2488

Jag är kräsen när det kommer till gardiner i mitt eget hus, och hittar sällan något jag vill sätta upp. Så jag kör samma gardiner mest hela tiden. Men för ett tag sedan hittade jag ett gulaktigt påslakan på Erikshjälpen, i den perfekt påskiga citrongula nyansen. Lagom stora rutor, och perfekt ljusinsläpp. Ett påslakan är perfekt i storlek för våra fönster. Bara att sprätta upp och sedan dela varje sida i två längder och fålla! Kände mig hemskt vuxen som satte upp påskgardiner. Tror faktiskt de får sitta uppe i sommar med när jag tänker närmare på saken.

dsc_2497

dsc_2502

dsc_2444

Något påskpyssel vill man ju hinna med, och igår fick jag för mig att jag skulle göra något av alla nystan mattrasor som jag har liggandes i en låda. Jag köper sådana nystan på loppis ibland, om de är gjorda av färgglada gamla retro-tyg. Kan inte motstå tygen och mönstren, även om de är sönderklippta.

Igår tänkte jag att jag skulle göra en liten rosett-girlang att hänga i påskriset, men det passade inte riktigt tyckte jag när den var färdig. Så nu har jag ett par meter rosetter att hänga upp någon annanstans. Jag gjorde små rosetter av mattrasor, och sydde sedan ihop dem med hjälp av symaskinen. Alltså, först över en rosett, och sedan sy några centimeter i luften, och så över nästa rosett o.s.v.

dsc_2400

Nåja. Ganska gulliga. Men kanske inte så där jättepåskiga? De kanske hamnar över Brittas säng eller nåt istället…

dsc_2486

dsc_2489

dsc_2510

dsc_2504

Nu ska jag njuta av påskledigheten. Umgås med familj och vänner, äta god mat och vara ute så mycket jag bara orkar. Hoppas ni får en fin påsk!

Påsklovet - kycklingar, pinnstolar och överraskningslamm
En massa påsk