Påsklovet

10 april, 2021
Kategori:

 

Oj så snabbt dagarna sprang förbi. En dag kvar, och sen är påsklovet förbi. Här har ungarna varit hemma hela veckan, och jag lyckades klämma ihop allt jobb jag behövde få gjort på en dag, så det har varit en ovanligt lugn vecka för mig också. Så skönt!

Jag har varvat målning och jobb på lillstugan med att spana på nyfödda kalvar och gosa med de fjuniga små kycklingarna som kläcktes på påskdagen.

Lite påsk fick vi till inne, fast egentligen har stöket varit brutalt hela veckan. Ingen har haft nån större lust till att städa och plocka, och när jag har haft en stund över har jag hellre ställt mig och målat eller skrapat fönster.

Första dagarna av lovet var vädret perfekt. Sen har jag fått lugna mig med måleriet, och stått på verandan och skrapat fönster istället.

Finns nästan inte något mer avkopplande än att stå och måla med någon intressant bok att lyssna på. På lovet har jag lyssnat på fantastiska Stina Wollter när hon läser sin egen bok ”Kring denna kropp”. Den borde det vara krav på att läsa eller lyssna på. Tycker så mycket om att lyssna på klokheter när jag gör något praktiskt. Efteråt är det som att orden och tankarna fastnar i det jag gjort, och när jag sen går förbi de målade plankorna i det här fallet, så minns jag precis vad jag hörde när jag strök färgen där. Kommer alltid förknippa Stina Wollter och de första kapitlen i boken med den här gaveln.

Britta och Svante höll mig sällskap och hade snickarverkstad på stora stenen. Fågelholkar byggde Jonas och Edith av spillbitar på påskdagen.

Och en väldig massa kalvar har det kommit varendaste dag. Och gräset börjar grönska i hagarna trots kyligare väder  andra halvan av lovet. 

Har saknat de gyllene kvällarna. Kalvarna får som fnatt och skuttar och leker för glatta livet. Antar att det är så ungar överlag är – spralliga innan läggdags.

Imorgon väntas kallare väder och snö igen, så jag räddade in några blyga små violer som växte i gräsmattan. Snart får vi hoppas på lite stadigare väder. En dag kvar på lovet, och sen kommer veckorna bara springa iväg till vår och försommar.

Lillstugerapport
Hejdå mars, hej hemmapåsk