Lillstugerapport

13 april, 2021

 

Det är nästan så jag känner mig förvånad varje gång jag tittar ner i trädgården – Nämen, ligger det ett HUS här?

Det har ju såklart legat där hur länge som helst, men det är som att det blir så mycket mer hus av stugan nu när den blir brädklädd! SOM  jag velade i början och kände att vi skulle förstöra känslan av gammalt hus när inte längre timret skulle vara synligt. Det blev ju inte alls så.

Hela huset är nu klätt i brädor, och att vi sågade panelen i olika bredder gör att intrycket inte blir ”nytt”. Det blir så fint. Ena gaveln är färdigstruken med rödfärg i första omgången, och innan vädret blev ostadigt hann jag med ungefär halva framsidan. Nu verkar bättre väder vara på ingång så jag hoppas kunna måla klart hela varvet runt innan det blir ostadigt igen. När allt är målat en gång kan vi börja spika upp locklist, och ÅH vad jag längtar efter att se hur det blir.

Och så har vi nog faktiskt kommit fram till hur färgsättningen ska bli. Fönster och dörrar blir ockragular, och fönsterfoder ljust grå. Knutarna får vara rödfärgade. Har kollat på så mycket färgsättningar av gamla stugor och hus att jag känt mig helsnurrig. Har sett flera hus med liknande proportioner som vårt som haft just den färgsättningen, och jag tror det kommer kännas rätt!

När locklisterna är uppe ska alltsammans målas en gång till, och sen är själva panelen klar. Då blir det fönsterrace! Har tjuvstartat så smått med ett fönster, är så spänd på att måla det gult för att kunna se hur det kommer se ut. Otålig som ett barn som vanligt hehe. Börjar ändå kännas helt troligt att utsidan av huset kommer bli färdig inom en ganska snar framtid.

Albert
Påsklovet