Albert

19 april, 2021
Kategori:

 

Ibland sker saker och ting snabbare än vad man hade tänkt.

I perioder ända sedan vi kom till Kulla har vi pratat om hund. Första åren var det mest Jonas som var sugen, men de senaste åren har jag också längtat. I framtiden ska vi ha hund har vi sagt. Vid något tillfälle har vi varit i kontakt med en kennel, men sedan ändå bestämt oss för att vänta lite.

Men så, för en knapp månad sedan sålde jag getterna. Det var med sorg i hjärtat, men något jag visste skulle bli bäst för oss allihop eftersom det varit otroligt svårt att hålla dem utanför mina odlingar de sista åren. Jag bestämde mig redan i somras för att det var sista säsongen med getter i Kulla, och Jonas och jag började prata om hund igen. Kanske skulle det vara dags för hund när getterna flyttar? Fint med ett gårdssällskap som inte tuggar i sig allt en arbetat med på två röda liksom..

För två veckor sedan bestämde jag mig för att slänga iväg ett mail till en uppfödare av Welsh Corgi Pembroke som är rasen vi fastnat för. Anledningen till att jag backat tidigare gånger när vi börjat prata hund är nog att vi inte hittat rätt ras. Vi vill ha en hund som kan hjälpa till och vara med mycket, men inte så krävande som till exempel en Border Collie eftersom varken jag eller Jonas haft egen hund tidigare.  Jag hade inga förväntningar på att ens få ett svar från kenneln eftersom det står överallt att det är sån extrem efterfrågan på valpar nu. Till barnen sa jag att vi kanske skulle få stå i kö till nästa år. Så småningom kanske det kan få flytta en liten corgi-valp till Kulla i alla fall.

Men livet ville annorlunda, och redan samma kväll fick jag svar från kenneln att de just fått ett återbud på en liten kille som hunnit bli sju veckor. Förra helgen åkte vi och hälsade på honom, och för en vecka sedan bestämde vi oss. Klart han är vår! Igår kom han hem, vår lille Albert. Nio veckor gammal, med den mjukaste pälsen och de snällaste ögonen.

Lite omtumlande att bli med valp så snabbt, men ändå så fint. Han är en nyfiken och modig liten  valp, och har just sovit sin första natt hos oss och klarade det galant. Vi tror han kommer bli en prima gårdshund så småningom. Älskad familjemedlem är han redan!

En vecka med valp
Lillstugerapport