Rabarberplock

25 april, 2015
Vi tog en sväng till vårt kära Grönshult idag, jag och barnen. Vi har knappt varit där på hela vintern, men nu var det verkligen dags. Den där verandan alltså. Finns inte ett ställe där jag känner mig lika lugn som på den. Jag gissade också på att rabarbern där hade börjat växa, och jag gissade rätt. En sån rabarber vi har där. Största jag sett kan det vara, och det fanns redan gott om fina stjälkar att plocka.
Vitsippor och pärlhyacinter växer det i mängder med så vi plockade in lite fint att kolla på när vi åt våra medhavda smörgåsar med prickig korv .

 Väl hemma i Kulla igen framåt eftermiddagen, efter raggmunksmiddag, hjälptes vi åt att fixa årets första rabarberpaj som vi sedan smaskade i oss till kvällsmat. Finare blir det knappt.

Och appropå Grönshult så hyr vi ut vårt hus där veckovis den här sommaren också. En del veckor är redan bokade, men efter vecka 29 är det helt ledigt för tillfället.
HÄR finns ett inlägg och bilder från huset innan vi flyttade in möbler i det, så lite tomt ser det ut, men det går att se hur det ser ut i alla fall.
Släng iväg ett mail till johannaikulla@gmail.com ifall ni skulle vara intresserade! Perfekta stället att bo på om man vill besöka Astrid Lindgrens Värld, Katthult och Bullerbyn till exempel. Tips tips!

Bonjour!
Vårbruk och vårpimpat kök