Saker som hänt i veckan.

29 maj, 2015
Åh vad tiden springer iväg. Hela veckan har ju gått och jag har knappt sagt hej. Förutom jobb och förberedelser för grässkörd här på gården har vi hunnit med en hel massa annat.

Som att gosa med de här.
Jag har ju i all sin dar inte ens visat kycklingarna här. De kläcktes för fjorton dar sen och är helt bedårande. Femton små dunbollar var de från början, men tre har inte klarat sig, så nu är de tolv. Och växer så in i vassen. Snart försvinner dunet och de blir rangliga och ganska fula ett slag innan de vuxit till sig helt, men än så länge är de underbart söta. Nu hoppas vi på att de flesta är hönor så vi kan behålla så många som möjligt.

Potatisen har tittat upp och jag vågar hoppas på ganska tidig färskpotatis. Kanske inte till midsommar, men förhoppningsvis inte långt därefter. Vi har också tagit tag i ett gäng andra trädgårdsprojekt som vi skjutit upp lite för länge. Som att göra en riktig sandlåda till barnen, och börja fixa i ordning vår grusgång som inte längre är en grusgång pga alldeles för lite grus och väldigt för mycket ogräs. Annars är jag mest glad för att vi äntligen lyckats klippa en del av vår gräsmatta. Vår gräsklippare är nog bortom räddning har vi förstått efter att den varit en tur till verkstan, men vi har lyckats låna en annan nu i alla fall, så trädgården ser åtminstone lite mindre ut som en djungel nu.
Luktärten har börjat blomma! Bara en sån sak liksom.
Och så har jag haft ett peppigt skypemöte med resten av Bonjourblogs-bönorna ( MadeleineEmmaEmmy och Isabelle) också. Åh alltså. Fantastiskt att ha ett så fint och kreativt gäng att bolla tankar och spåna idéer med. Spännande tider!
Dukning till mor
Ett litet hej och välkommen hit!