Saxat från Instagram

13 september, 2018
Kategori:

Här kommer en liten uppdatering i form av senaste veckornas instagramposter.

Getpuss. Kalle rymde en morgon. Men blev snabbt förlåten. Han vet hur han ska göra.

En annan som också rymde var och varannan dag förra veckan. Det känns sådär att upptäcka grisar på fel sida av stängslet just när man är färdig och ska gå in för kvällen.

Trädgården är helt fantastisk. Den har återhämtat sig helt från sommarens torka, och varje dag finns mängder av mat att hämta. Skrev till den här instagramposten att jag verkligen inte lagt mycket tid i köksträdgården alls det här året. Knappt vattnat, förutom i början av sommaren, och sedan nästan inte rensat ogräs alls. Och ändå bara producerar trädgården mat åt oss. Vilken grej. Alla borde odla!

En bild från trädgården lade jag upp dagen innan valet. Kändes så konstigt där veckan innan att lägga upp bilder och inlägg om loppisfynd, äppelpaj eller annat som jag brukar skriva om när precis allt kretsade kring valet och vilken sorts samhälle vi skulle rösta på. Jag delade istället den här bilden och ett par tankar så där dagen innan.

Vi dukade upp till kräftskiva i magasinet häromveckan. Fina vänner och knytkalas. Bästa grejen.

Och så smiter vi ut i skogen så ofta det ges tillfälle. Här en söndag när hela familjen traskade ut efter middag hos Jonas föräldrar. Det är så fint att ha skogen utanför dörren.

Dessutom är ju skogen full av mat. Och det verkar vara ett fantastiskt år för Karl Johan-svamp. Jag hittade massor under en morgonpromenad förra veckan. Gillar att torka svampen och använda i såser och grytor. En fantastiskt smaksättare som känns så lyxig att ha i gömmorna.

 

Det var några av senaste veckornas instagramposter. Följ mig gärna där också! Jag heter johannaikulla där också såklart.

 

Att torka svamp
Äppelkräm - recept