Sjuk-jul och lantbruk

30 december, 2020

 

Fy tusan vilken jul vi haft. Sedan kvällen den 19e har vi varit sjuka här hemma. Ordentligt sjuka med feber och hosta och jag har varit tvärsäker på att det var covid, men jag har testat mig och provet var negativt. (Verkar dock vara ganska vanligt att negativa test visar fel, så vi håller oss för oss själva tills vi är helt bra allihop ändå)Har inte orkat tänka en tanke på att blogga, men nu börjar jag piggna till en aning och hoppas att det har vänt. Virus kommer ju sällan lägligt, men den här gången tar nog priset i oläglighet.

Från början av december och en månad framåt har vår anställda dräng på gården haft semester och är i sitt hemland. Vi visste således att det skulle bli en körig jul, men det funkar att sköta alltihop själva ett tag. Det underlättar givetvis om man är frisk dock. Både Jonas och jag har varit rejält sjuka, men tack och lov klarade sig Jonas lite bättre än mig, så han har skött ställningarna ute med alla djur och tre lagårdar, och jag inomhus med  sjuka barn, friska rastlösa barn och jul och födelsedag och hela baletten. Fy tusan. Tror vi fick till lite julkänsla på julafton åtminstone, men annars har jag varit totaldäckad. Jul får vi ta ett annat år, och nyår också.

Det kör ju ihop sig så här emellanåt när man har lantbruk och djur, så är det bara, och jag tänker att jag vill kunna skriva om det jobbiga med lantlivet också. Inte bara det idylliska och härliga. Trots allt så väger fördelarna över, även om det kan vara liiiite svårt att se i sådana här perioder.

Nu hoppas vi som sagt att det har vänt, och vi ser nog ljuset i tunneln. Förhoppningsvis orkar jag med ett litet nyårsinlägg imorgon, men annars – Gott nytt år! Tack för att ni har läst mina små inlägg och hejat på det här året också <3

En speciell julklapp
En jul på schäslongen