Snabba fönsterlampor och vår nya matta.

28 januari, 2018

dsc_1590

Jag tycker att det alltid blir så tomt i fönstren i januari när julen plockats ihop. Jag saknar särskilt de hängande, stora pappersstjärnorna, och skulle gärna ha kvar dem ett par månader till. Dagarna är fortfarande så mörka, och det är svårt att få till lika mysig belysning som i december. Den här gången när julen plockades ned försökte jag göra något åt problemet och gjorde en liten quick fix för fönstren i vårt vardagsrum. Tidigare har vi haft ett par fönsterlampor som stått på fönsterbrädorna, men jag ville gärna ha några hängande lampor nu istället, så jag svängde ihop ett par varianter av den stora tyglampan jag gjorde i höstas.

Följ länken till det gamla inlägget så finns en utförlig beskrivning av hur jag gjorde. Även den här gången använde jag limpistol istället för att sy. Det är synd att krångla till det tycker jag, och en lampa som hänger stilla högt upp i ett fönster riskerar varken att behöva synas i sömmarna, eller att tyget går upp. Limpistol räcker gott, och då går det på ett par minuter att fixa en lampskärm!

dsc_1593

Den här gången knölade jag ihop tyget under skärmen till en liten boll, och knöt ihop allt med ett lite längre snöre.

dsc_1598

dsc_1616

Jag använde ett par lampskärmar som egentligen är menade att sitta på ett par stående bords- eller fönsterlampor. Sådana där som man klämmer fast på glödlampan ni vet. Här satte jag dem upp- och ned, och kunde klämma fast dem på de hängande glödlamporna istället.

dsc_1608

dsc_1604

Och så får jag ju passa på att visa upp vår nya (!) matta. Vi köpte den för julklappspengar efter jul, och är så hemskt nöjda. Tidigare hade vi en vit trasmatta, som varken var vit längre eller värmde vårt iskalla golv. Den här gosiga i ull gjorde golvet varmare, och rummet mer ombonat. Den är från Ikea, och heter Hjorthede om någon undrar. Och är hundra gånger finare i verkligheten än på hemsidan. Den här hoppas vi kunna ha i många, många år. Det fina med att köpa saker i rejäla och bra material. De få gånger vi köper nyproducerade grejer är det viktigt för mig att det är bra grejer som vi kan räkna med att ha länge och inte behöva byta ut.

dsc_1591

Ombonat, och vintermysigt!

Den långa veckan som gick
Vab-fredag, första vårtecknet och en runda hos djuren.