Den långa veckan som gick

4 februari, 2018
Kategori:

dsc_1732

Veckan som gick var en lång och seg vecka i Kulla. Alla i familjen förutom jag har varit sjuka till och från de sista veckorna, och eftersom Jonas blev riktigt sjuk och till och med drog till med lite lunginflammation sista veckan så är det jag som har fått rodda barn och vabba. Så inget borta-jobb för mig denna veckan, men desto mer febermätande, alvedondosering och hostvaksnätter. Suck. Men det är livet den här årstiden, och jag vet att det blir bättre. Åtminstone intalar jag mig det som ett mantra i mitt huvud. ”Snart är det mars, och det ÄR en vårmånad.”

dsc_1713

Så här har det sett ut. Pigga barn, trötta barn, sjuka föräldrar, trötta föräldrar och så lite omtag på det.

dsc_1726

En liten (läs stor, eftersom jag är en sjukt lättroad person) ljuspunkt i tillvaron har varit att hönorna verkligen kommit igång med äggproduktionen! Jag går på skattjakt varje dag och blir barnsligt pirrig av att hitta ägg i olika färgnyanser. Vita, bruna och lite gröna nyanser från mossgrönt till turkosgrönt. En sån lycka. Fortfarande väntar vi på att alla Kindahönor ska komma igång med sina ljust beige-rosa ägg. Men de brukar börja nångång i februari. Och så väntar jag fortfarande på de blå äggen från Creme Legbar-hönorna.

dsc_1715

Och så har jag skruvat ihop min odlingstunnel! Jag vill ju gärna odla i tunnel, men har inte tyckt jag har haft råd med någon riktig, men så kom jag över en ”portabel” odlingstunnel på 18 kvm. Den är alltså inte förankrad mer än med små tältpluggar skulle men kunna säga, och konstruktionen är inte den mest robusta som ni ser (även om den inte var färdigmonterad på bilden.)…  Men jag tänker att den får hålla och duga till att börja med.

Förra helgen fick jag en släng av hybris och tänkte att det kunde väl inte vara så himla svårt att sätta upp den där tunneln lite snabbt innan mörkret föll, ihop med tre halvsjuka barn. I regn och halv storm. Hehehe. Det gick sådär kan jag säga. Men dagen efter lyckades jag få ihop den medan sjuklingarna sov middag och kollade film. Dock väntade jag med att sätta på plasten eftersom väderleksprognosen utlovade rikligt med snö i veckan.

Idag verkade det som att den sista snön på ett tag föll, och jag kunde därför inte hålla mig, så i eftermiddags åkte plasten på. Tanken är att ett gäng av hönorna ska få bo där inne ett tag innan det är dags att sätta ut plantor.

dsc_1718

Det var alltså vecka 5. Sjuklingar, ägg och en odlingstunnel. Hoppas att nu inte nästa vecka innebär sjukstuga för min del istället. Håll alla tummar ni har!

 

Äntligen odlingssäsong!
Snabba fönsterlampor och vår nya matta.