Äntligen odlingssäsong!

24 februari, 2018
Kategori:

Förra helgen drog jag igång årets odlingssäsong på allvar och började sortera fröpåsar och kolla vilka som var dags att så.  Jag beställde fröer i god tid i år, så det kändes redan förra veckan som att jag väntat en smärre evighet, men äntligen kändes det som att det kunde vara dags.

Jag sådde jag vid ungefär samma datum förra året och det blev lagom stora plantor att sätta ut i maj. Fyra olika sorters tomater, gurka, chili, paprika, basilika, kronärtskocka och jätteverbena blev första sådden den här gången.  Tomater, gurka, chili och paprika ska få växa i odlingstunneln är tanken.

dsc_1852

Och den här helgen har det tittat upp fina små plantor av allt förutom kronärtskockorna och verbenan, och jag plockade fram växtbelysningen åt dem.

dsc_1877

Tre små gurkskott. Tänk att det kommer växa stora gurkor från dem snart!

dsc_1898

Fyra sorters tomater har jag i år, två sorters körsbärstomat, ”Vilma” och ”Black Cherry”, och två bifftomater, ”Brandywine” och ”Ananas”. Det är ju första gången jag provar att odla i växthus eller tunnel, så tomaterna känns extra kul i år!

dsc_1869

I förgrunden ligger ett gäng böcker om odling och självförsörjning som vi använder som kurslitteratur på odlingskursen jag går. Bra och konkreta tips, och mycket intressant läsning. Boktips helt enkelt! ”Runåbergs fröer”av Johnny Andreasson, och ”Rätt ur jorden” av Bella Linde och Lena Granefelt.

Har ni satt igång med odlingen för säsongen?

 

Sy fina tygpåsar till gympan
Den långa veckan som gick