Sommarens loppisfynd

22 augusti, 2020
Kategori:

 

Har ni gjort några loppisfynd i sommar? Det är ju något visst med just sommarloppisar, och jag har trots att min favvoloppis blev inställd hela sommaren gjort ett par loppisrundor och hittat lite gobitar. Tycker det är så roligt att se andras fynd så här samlat, som en hög av loppisfynd. Kanske för att man ser mönstret lite mer, personens stil liksom. Här kommer alltså hela sommarens lilla loppishög.

Det hör till att köpa kockumsgrejer på sommaren, så är det bara. På en liten loppistur som Jonas och jag gjorde i början av sommaren hittade jag äntligen ett fint tvättset till okej pris. Det är svårt att hitta Kockums till vrakpris nu för tiden, men hittar man i fint skick till okej pris så får det räknas som fynd tycker jag. Dessutom har jag haft lite magont för en tvättkanna som jag råkade förstöra när jag var i tjugoårsåldern och glömde den utomhus en halv vinter.. Ni hör ju vilka ungomdssynder jag begick liksom. Nu är det åtgärdat och jag har en ny. Fick på köpet ett fint tvättfat och en tvålkopp. De här ska få bo i lillstugan när vi gjort i ordning där tänker jag. Hjälp vad roligt att få börja spana efter grejer dit alltså…

Tvättbaljan köpte jag på Erikshjälpen och den var inte heller superbillig, men jag tyckte den var så fin och kom genast på hundrafjorton användningsområden för den, så den fick följa med hem.

På samma ställe som tvättkannan hittade jag en liten burk. Burkar och pryttlar för småförvaring kan man inte få för mycket av. Tyckte den här var så söt med knopp på locket, ovanligt mönster och lite knäpp färg.

Samma dag, fast på en annan loppis några mil rätt ut i skogen slog jag till på en jättekanna och en jättemortel. Kannan är väl också en tvättkanna egentligen, men jag gillar det formatet så mycket till stora buketter. Har en liknande som jag haft i minst tolv år, och den vill jag alltid ha framme på både köksbord, verandan och i vardagsrummet när det är bukettsäsong.  Blev så glad för en till! Morteln fick jag billigt eftersom den är sprucken och lagad. Lagningen verkar dock väldigt rejäl så den går att använda som vanligt. Den är nästan grönaktig i marmorn och väldigt vacker. Sånt jag gillar allra bäst i köket – gedigna bruksföremål som kan stå framme som prydnad när de inte används. Att den är sprucken och limmad gör liksom det hela nästan bara bättre.

Och så den här lilla högen som jag kom hem med efter en trädgårdsloppis hos en bekant. Tycker grejerna gör sig så fint ihop!

Den här drejade keramikvasen kan vara mitt favoritfynd i sommar. Så enkel och så vacker, och dessutom gjord i Vimmerby.

Liksom den här. Jag har kikat efter en ny liten kanna till kaffemjölken och den här blev perfekt.

Så vacker.

Närproducerad den med! Gissar att varken vasen eller kannan är särskilt gamla, men jag gillar sådana här tidlösa föremål. Hade man inte sett stämpeln hade den kunnat vara både 1800-tal eller 1970-tal. Eller från igår. Fint på något vis.

Två klassiska lampor. Ganska nya de också, men tidlösa och vackra. De ska få hänga i vår hall mot verandan tror jag.

Och så ännu ett par burkar. Färgskalan har jag liksom inte tänkt ut, men jag ser att jag dras mycket mot gulbrun-orangea toner sedan ett tag tillbaka.

Det var sommarens fynd det. Trodde jag. För nu kom jag på att jag faktiskt köpt lite andra grejer också, som en blomsterfakir i glas, en massa böcker, ett litet snäckfat i metall och små fiskpatéformar (Jo den uppmärksamme vet att jag köpt det innan också. Tycker de är så fina som prydnad i köket!), men de fastnade visst inte på bild.

Keramikvasen gör sig extra bra så här med ett gäng ringblommor tycker jag. Enkelt och vackert.

Har ni några favoritfynd från i sommar?

Kål, kål, kål - hur jag skyddar den från larver
Självhushållningstankar