Topp nio

30 december, 2019
Kategori:

 

Det går att sammanfatta ett år på så många sätt, och ett ganska enkelt sätt är en ”Best nine” från Instagram. De nio bilder från året som fått flest gilla-markeringar. Ganska roligt att se vad ni uppskattat mest! Det går inte att ta miste på att ni gillar mina loppisfyndade röda stolar lika mycket som jag. Högt och lågt, från loppisfynd och blommor till utmattning,  här kommer mina nio!

Nummer nio. 5 februari. ”I väntan på våren.”

Nummer åtta. 25 november. ”Små, små stjärnor på tråd.”

Nummer sju. 21 mars. ” Det ser kanske inte så mycket ut för världen än, men med lite färg och piff så kanske jag rent utav flyttar ut!”

Nummer sex. 15 november. ”Tyckte först det kändes avigt att jul- och adventspynta redan nu när det skulle fotas julreportage till en lokaltidning. Men äsch hörna, om två veckor är det första advents-helg för tusan! Nu kör jag all in istället. Åtminstone i köket. Fler bilder från dagens julkök finns nu på bloggen! Hur gör ni? Är granen redan inne, eller är ni julkonservativa som tänder stjärnorna lördag kväll innan första advent? (That´s me, egentligen.)”

Nummer fem. 17 september. ”När livet ger dig solrosor. Eller kanske snarare när stormen fäller dina solrosor. Rätt okej ändå.”

Nummer fyra. 27 februari. ”-Vilken tur att jag blev sjuk nu så jag hinner vila och slipper bli utmattad på riktigt, tänkte jag i höstas när jag blivit sjuk. Och så kunde jag ju hinna städa och rensa och fixa allt som jag kände mig efter med så allt skulle vara i fas när jag kom tillbaka till jobbet. Men veckorna och månaderna tickade på och jag blev bara värre sjuk. Nu är det snart mars och jag har varit sjukskriven på heltid sedan i oktober. Äntligen har jag i alla fall insett att det är en riktig utmattning det handlar om och att kroppen strejkar för att jag behöver vila. Att jag inte kan skärpa till mig och köra på ändå. Jag som brukar tycka mig klara av vad som helst måste planera in ett besök i mataffären, eller en lämning på förskolan som den enda aktiviteten den veckan. Om det ens funkar. Kommer vara sjukskriven ett bra tag till, och vill bara tala om så ni vet varför jag är kass på att svara på meddelanden, aldrig syns till och bloggar högst sporadiskt. Fast jag tror det har vänt nu och sakta, sakta går åt rätt håll. 💛 Tack för all omtanke under hösten och vintern när ni förstått att jag mått dåligt! 💛”

Nummer tre. 22 mars. ”Dagens färgskala.”

Nummer två. 28 juni. ”När jag köpte våra röda pinnstolar i en loppisgrupp på Facebook i våras fick jag genast en vision om hur fint det skulle vara att ha dem runt ett stort, målat slagbord. Har spanat nästan dagligen på Blocket och lokala loppissidor sedan dess men inte hittat något bra tillräckligt nära. Igår fick Jonas ärende till Högsby, och då mindes jag en annons om ett slagbord där som jag sett för ett tag sedan. Och så fanns det kvar! 👏🏻🙏🏻 Nu står det i vårt vardagsrum ihop med 60-talsstolarna. Bästa kombinationen, rejält allmoge och knalligt 60-tal. 👌🏻Otroligt vackert slitage på det gråmålade bordet som tidigare agerat serveringsbord i ett missionshus.”

Nummer ett. 30 januari. ”Tänker emellanåt att jag ska försöka vara en sån där sval och stilfull människa som håller sig till dova färgskalor och en sammanhållen stil. Men så kan jag inte låta bli att köpa 60-talsmöbler och skrikiga färger trots att vi bor i ett sekelskifteshus. Spontanköpte ett par illröda 60-talsstolar idag och blev lycklig ända in i själen. Färgkrockar och stilkrockar är ändå den här röriga människans grej.”

Och det var de nio. Jag ska fnula på en lite mer genomgående sammanfattning av det här extremt berg-och dåliga året. Den kommer så småningom.

Gott nytt år till er allihop, och tusen tack för att ni kikar in här emellanåt, det gör mig väldigt glad!

Nytt år, nya (odlings)möjligheter
Frostrosor