Vab-tisdag med guldkant

20 januari, 2015
Kategori:
Jag hade verkligen inte fattat innan hur mycket förskolebarn blir sjuka. Sen våra barn började förskolan känns det som att man är glad om det får gå två hela veckor emellan att någon av dem blir sjuk den här årstiden. Så idag var det dags igen för lite vabbande med magsjuk Sixten.  Tvättmaskinen är jag särskilt tacksam för dagar som denna, och emellan tvättarna och medan sjuklingen sov hann jag med en hel massa pysslande som en vanlig vecka nog inte blivit av.
Alla pelargoner blev väckta ur vintervilan och lite extra ompysslade.
Sen ägnade jag cirka en halvtimme åt att välja ut fina små fat för dem att stå på. 

Gammalt porslin alltså. Kan jag inte få nog av. En hel drös av de här faten hittade jag i ett gammalt förfallet uthus som finns på gården i vårt Grönshult. En gammal drängstuga tror jag att det är och där är precis fullt av gamla grejer. Mest skräp, men spännande gammalt skräp. Lyckan när jag hittade en  trave hela små fat där en gång alltså.

 Sen vek jag fintvätt. Handdukar och dukar och sånt där, och la i fina högar i skåpet. Jag älskar när det liksom finns den där extra tiden till att städa och fixa lite mer noggrant. Att jag inte måste hinna igenom halva huset just precis nu utan kan fastna i ett skåp och plocka och fixa och vika och kolla. Det är njutningsbar städning det.

Och sedan tog jag fram farmors prickiga finkoppar, satte på kaffe och tog upp bullar ur frysen. En vanlig vab-tisdag går allt att sätta guldkant på.

Köptips
En ljusslinga och gamla lampskärmar