Vårt sovrum för ett år sedan

6 oktober, 2016
Kategori:
Den här veckan sprang verkligen iväg med mig. Har fått just ingenting gjort känns det som och den känslan är sååå frustrerande. Men igår förstod vi i alla fall anledningen till Brittas gnäll och stökiga nätter de senaste dagarna. Ont i örat igen. Tre gånger har hon hunnit med öroninflammtion på sina sju månader, men idag verkar det tack och lov vara lite bättre.
 Men kameran har legat på sin plats hela veckan när jag har kånkat och tröstat ledsen bebis, så idag  började jag rota i bildarkivet för att se om jag hade något gammalt att visa er. Då hittade jag det här!
För ganska precis ett år sedan fotade jag vårt sovrum för tidningen Amelia. Det publicerades i vintras har jag för mig, men än har jag inte visat upp det för er. 
Så här kommer det – vårt sovrum för lite drygt ett år sedan. Förutom lite stök och en babysäng så ser det nära på exakt likadant ut fortfarande.

Vår säng är ett av de få större inredningsköp vi gjort som inte är ett loppisfynd. Vi köpte den i en lokal möbelaffär för pengar vi fick i bröllopspresent för sju (!!) år sedan och det köpet har jag inte ångrat en sekund.

Och förutom överkast, kuddar och pläd så är det inte mycket som inhandlats nytt i det här rummet. Lamporna och skolplanscherna har vi fått, stolarna som vi har som nattduksbord hittade vi på gården.

 ’
Och fönstren som orsakade ett smärre rabalder här hemma innan jag målat dem. Både Jonas och ett par hantverkare som hjälpte oss med renoveringen tyckte jag var tokig. Men de ångrade sig allihop när de fick se resultatet.

Byrån stod i vår lillstuga på gården när vi flyttade in, men då målad i rött och blått. Som jag minns det så var just byrån mitt första projekt här i huset så den känns lite speciell. Efter den har många möbler och pryttlar kånkats in från bodarna och dammats av eller piffats till.

Efter att jag fotade inlägget om Brittas båt blev jag lite sugen på att byta ut skolplanscherna till dem jag använde vid fotograferingen. Tyckte det passade bra med lite blå toner, särskilt som åtminstone den ena av de här är lite väl vårig för att hänga året om. Får se om jag kan med att spika nya hål i väggen bara…

Bonjour DIY - Gör en plåtburkslampa
Instagram september