Vik egna fröpåsar

2 oktober, 2015
Kategori:
Vi fick ett lugnt slut på veckan, jag och barnen. Jag har åkt på någon riktig dunderförkylning och barnen är lite halvkrassliga, så vi tog helg redan i torsdags kan man säga. Men så krassliga att vi inte orkade pyssla lite idag var vi i alla fall inte.
Fröerna från trädgården har legat och torkat på vår spis sista veckan och behövde få påsar att ligga och vänta på våren i, så vi plockade fram papper, saxar och lim och satte igång.
För småbarnsföräldrar är pyssel där barnen faktiskt kan vara med och greja de bästa. Och det här var nog ett ännu bättre barnpyssel än jag först trott. Åtminstone Edith var helt med på noterna och kunde till och med göra sina helt egna små påsar. Sixten freebaseade mest och klippte och klistrade hejvilt på sina pappersbitar. Lika roligt det!
Jag började med att rita upp en mall på tunn kartong. Den färdiga påsen är 10 cm hög och 7 cm bred. Sidorna som viks och blir baksidan är 4 cm breda, underdelen 2 cm, och locket 3 cm. Men det går ju att göra precis som man vill. Jag rundade av hörnen på underdelen och locket lite för snygghetens skull. 
Limma ihop, låt torka, stoppa i fröerna och limma igen locket. 
Och hjälp av små barnhänder fick jag att stoppa i fröerna. 
Ser fram emot att få plocka fram påsar med mina egna fröer att sätta i vår. Dessutom är det ju en väldigt rolig liten gå bort-present i vinter eller framåt våren! Kanske en påse blandade fröer så vännen får en överraskningsblomsteräng?
Veteax x3
Vitaminer på tråd och nästa sommars blomsterprakt