Ca 85 % av väljarna bor på 1,5% av landets yta

14 augusti, 2018
Kategori:

Fick ett meddelande idag från en av alla som delar min oro och ilska över det kluvna Sverige.Hej. Vaknar med ett ryck och summerar alla intryck, semestern i Norge (3dgr roadtrip) och nu valet i Sverige.

Vi bor ca 1milj människor ovan Sundsvall resten på andra halvan av Sverige. Hur blir den representativa demokratin av detta? Inte är det konstigt att resurserna försvinner härifrån.

Snälla skriv nåt i dina kanaler om detta inför valet……du vet hur det är.

Exemplen är många. Vi hade bank. Nu har vi 13 mil till närmaste.

Känner sådan frustration som företagare.

Mvh Erik Östergren Tärnaby

Ja, det är verkligen något att fundera på. Eller inte. Fundera räcker inte långt. Vi skulle behöva samla oss och påverka hur politiken förs bortom parti- och blockpolitik.

Det har nämligen liten betydelse vem eller vilka som regerar för oss som inte bor i storstäderna. Det är sättet som politiken förs och strukturerna som politiken kanaliseras genom som är problemet. T ex så bor enligt Wikipedia 85% av landets befolkning på 1,5 % av landets yta. Det innebär samma skeva uppdelning av landets väljare.

Frågan är vilken regering som skulle ta ansvar för sånt. Dvs att se på vad som påverkar utan att tänka sin egen ideologi.

Dags att bryta den urbana normen
”Hem till byn”