Älskade Norrland

18 september, 2018

Älskade Norrland. Du eviga kraftkälla som oförtrutet ger av dina naturresurser till hela vårt land och alldeles särskilt till oss själar sprungna av din generositet.

Utsikt över Glommersträsk

Älskade Norrland. Ditt lugn, ditt ljus och dina himlar som beroende av årstider skiftar i ljus och färg. Här finns fler utbud som inte kostar och som stärker människors kropp och själ. Här är skogen ett skafferi för kropp och själ. Här kan man lyssna på vinden och sina egna tankar. Här finns orörda älvar som brusar alltjämt mellan skog och fur. Här är nätterna ljusa och fulla av himlars konst. Här är vintrarna vintrar med snö som ger alltifrån aktiv fritid till ”trolltiderknarr” under skorna.

Älskade Norrland med lagom stora städer där livet kan levas urbant för dem som föredrar det, men där livet i glesbygd är minst lika attraktivt och kommer så fortsätta vara. Här finns möjligheter att nå hög livskvalité trots färre timmars arbete och skatt som går till staten, vilket vi inte behöver ha dåligt samvete för eftersom det tas så mycket härifrån. Här är vi människor vana att se möjligheter och hitta sätt att försörja oss som passar vår livsstil.

Här kan vi leva enklare och värna vår hälsa, våra relationer och vår natur. Här kan vi köpa mindre och med fördel sänka kraven, hjälpas åt och byta tjänster. Så som vi alltid gjort. Vi är oss själva närmast, men för den skull välkomnar vi fler som upptäckt att den stora staden inte ger det fler och fler längtar efter, nämligen ett liv med mindre stress och lägre omkostnader. Där man får en villa och en fjällstuga för samma eller ännu lägre pris än ett boende i staden.

Älskade Norrland. Du eviga ljusets land. Där somrarna är ljusa och vintrarna är vita. Där naturens färger är flera och livet kan levas i takt med tiden istället för en evig jakt på fler minuter mellan hämta och lämna, mellan skjuts och middag, mellan affär till affär. Här finns tid för livet som vi vill ha det.

Min drivkraft
Fördomar som polariserar vårt land