Nära. Nu och för alltid

16 oktober, 2018
Kategori:

Jag har nära till allt jag behöver. I alla fall till vardags och livet består som bekant mest av vardagar.

Jag går vart jag än ska. Eller tar cykeln. Mina barn har haft och har mindre än 10 minuters gångväg till alla tre stadier i skolan. Det är oerhört praktiskt.

Idag träffade jag en av alla AnnMarior som betyder extra mycket för mig. Vi konstaterade att de är alldeles för få som talar öppet om alla fördelar med att bo i en mindre stad eller i gles- landsbygd.

På väg till närbutiken. En promenad på 4 min

Tänk bara på allt tid som sparas och hur lägre omkostnader kan ge möjlighet till extra krydda i tillvaron, dvs i livet. Det här borde vi tala mycket mer om trots att det är självklart för oss.

Ett enklare liv med lägre nivåer och färre anledningar till stress är värt hur mycket som helst. Att minska tiden för allt som får livspusslet att fungera ger mer tid för familjen och egna intressen eller varför inte för vila.

För mig är allt nära och det känns inte bara befriande utan också hälsosamt och hållbart. Vi behöver fler som talar om fördelarna med att bo icke urbant utan att tolka det som man är emot staden. Staden är bra att besöka ibland och det är också välkänt att många människor uppskattar staden men som sagt inte lika känt att andra uppskattar att bo mer nära.

Nu är centraliseringsvågen igång igen
Vi har föräldrafritt