Tack för påminnelsen Durmaz

24 juni, 2018

Tack för påminnelsen Durmaz. Det är dagen efter och det känns i hela kroppen. Rasismen som inte längre smyger sig fram utan som satt sitt grepp i oss människor och påverkar såväl kultur som samhälle.

Tack för påminnelsen Durmaz och för att du ger mig starkare incitament att fortsätta streta för ett mer sammanhållet Sverige. Det är nämligen så att ju mer vi tappar tilltron till vår välfärd, våra trygghetssystem och vårt närsamhälle desto mer misstänksam blir vi mot de som kommer flyttande eller flyende från andra länder.
– Inte ska väl dom komma och gotta sig på vårt samhälle. De har inte gjort rätt för att ta del av den magrande kaka till land som är vårt….


Tack för påminnelsen alla trångsynta som häver ut sitt hat över en bortgiven frispark nära målområdet och slutsignalen i gårdagens match mot Tyskland. Ert beteende gör mig bara mer övertygad att jag gjort rätt som vikt mitt engagemang till att bevara vår demokrati, vår trygghet och vårt öppna Sverige.

Tack för påminnelsen och en rejäl frispark i baken på alla som inte förstår allvaret i vad som händer när människor känner sig övergivna av staten och adresserar sin ilska på andra etniciteter som om det vore deras fel att vårt land splittras i takt med försämrade livsvillkor och ökade orättvisor.

Tack för ännu ett klargörande varför vi måste genomlida en orolig valrörelse med ett ännu mer oroande valresultat. En oro som inte ska skyllas på invandringen och vårt mångkulturella samhälle i den globala tid vi lever i utan som beror på ökade vårdköer, oro i förorterna, försämrad trygghet och utarmning av landsbygden. Det krävs något nytt anser man och det är lätt att koppla samman senaste flyktingkrisen, som ännu inte är över, med att just jag har det sämre. Det är verkligen dags att partierna som står upp för ett öppet och rättvist Sverige adresserar problemen rätt för att minska en ökande polarisering mellan medborgare och makt och mellan människa och människa.

Tack för påminnelsen Durmaz. Nu laddar vi om till en ny match på onsdag men ännu viktigare är faktiskt  matchen mot den ökade rasismen i vårt land.

Ett öppet samhälle börjar med oss
Landsbygden har ett image problem