På matspaning i Shanghai

26 oktober, 2016
Kategori:
img_0217-1

Att resa i Asien innebär att man som matkonsument exponeras för en rad lite udda styckdetaljer och smaker. Många gånger hamnar man som turist ändå i områden som är ”anpassade” för västerlänningars smakkultur och preferenser. Den optimala kompromissen verkar uppstå där maten både är ätbar med våra mått mätt och tillräckligt konstig för att uppfattas som…

Läs mer

Höstvete del 14 (12:e oktober)

12 oktober, 2016
Kategori:
img_0160

I våras sökte jag EU-stöden för min höstveteodling. Jag tror inte att något av dessa stöd har betalats ut riktigt ännu, så rent ekonomiskt kan jag inte redovisa de pengarna i kalkylen ännu. Men nu är hög tid för mig att söka ytterligare ett stöd. Här i Orsa har vi en besparingsskog. Jag har skrivit…

Läs mer

Några anspråkslösa förslag för en levande landsbygd

9 oktober, 2016
Kategori:

Mitt inlägg om landsbygden med rubriken ”Är det så eländigt på landsbygden”, blev ganska uppmärksammad och fick till och med ett omnämnande i Expressen. (Tack, Sakine). Jag tror att en hel del av uppmärksamheten kring texten grundade sig på att den uppfattades som en kritik mot Po Tidholms dokumentärserie Resten av Sverige. Texter som uppfattas…

Läs mer

Men vad ska man äta då?

7 oktober, 2016
Kategori:
Bonde_på_riktigt_spannmålsåker

Jag har lärt känna väldigt många bönder i hela Sverige. De har alla väldigt olika förutsättningar, de producerar olika saker och de har olika typer av kunder för sina produkter. Gemensamt för dem alla är dock att de försöker göra så gott de kan utifrån sina förutsättningar.

Läs mer