Höstvete del 13 (25:e september)

27 september, 2016
Kategori:
Bonde_pa_riktigt_höstvete

Jag skulle vilja skriva ”Äntligen dags för skörd!”, men det är något som skaver lite… Den som har följt det här höstveteprojektet har kanske noterat att jag och vetet har haft en tuff tid tillsammans. Stora delar av åkern drabbades av ett skyfallsliknande regn efter sådden förra hösten. Detta ledde till att vetet inte grodde….

Läs mer

Grupp mot grupp

20 september, 2016
Kategori:

Men jag blir förvånad när politiker anklagar andra politiker för att ställa grupp mot grupp. Det är ju precis det som är politik!

Läs mer

En dag i livet, eller hur man jobbar en hel dag utan att få något gjort

14 september, 2016
Kategori:

06:11 Vaknar och inser att det inte blev sovmorgon som jag hade tänkt. Sonens skola är stängd idag så det hade varit teoretiskt möjligt att få en välbehövlig sovmorgon. Dammet från gårdagens tröskning har satt igen ögonen och linserna över natten. Försöker blinka och pilla med fingrarna för att kunna se något.  Kollar mail och…

Läs mer

Skrivkramp

11 september, 2016
Kategori:
Produktion av "dekorativa hantverksprodukter"

Att lagstifta om jämställda styrelser är ungefär som att försöka nå målet om att alla ska vara lyckliga genom att förbjuda människor att vara ledsna.

Läs mer

Vem skulle bygga vägarna?

4 september, 2016
Kategori:
photo-1415695820592-2caf0793db21

Men – och redan här kommer min poäng – det som karaktäriserar statlig, eller annan offentligt, verksamhet är inte i första hand att det är något vi gör gemensamt.

Läs mer

Det är inte baddräkten som är problemet

27 augusti, 2016
Kategori:

Människor som vill kunna bada utan att behöva se burkinis, halvnakna människor, helnakna människor eller feta karlart speedos, skulle då – om de är tillräckligt många eller har tillräckligt hög betalningsvilja – få bada utan att behöva störas av sådant som de inte vill se.

Läs mer

Tommy Myllymäki och flaskvattnet

23 augusti, 2016
Kategori:

I ett inlägg på Facebook skriver kocken Tommy Myllymäki följande. ”Jag vet egentligen inte vad jag ska säga. Köpte 50cl kolsyrat vatten i en kiosk idag på Arlanda. Pris 31kr. Vart är vi på väg?” Kanske den här länken funkar. Han utvecklar sedan vidare att han tycker att det är märkligt att vattnet är så…

Läs mer