Tommy Myllymäki och flaskvattnet

23 augusti, 2016
Kategori:

I ett inlägg på Facebook skriver kocken Tommy Myllymäki följande. ”Jag vet egentligen inte vad jag ska säga. Köpte 50cl kolsyrat vatten i en kiosk idag på Arlanda. Pris 31kr. Vart är vi på väg?” Kanske den här länken funkar. Han utvecklar sedan vidare att han tycker att det är märkligt att vattnet är så…

Läs mer

Höstvete del 12 (15 augusti 2016)

15 augusti, 2016
Kategori:
Bonde_pa_riktigt_höstvete

Ännu är återstår det några veckor – kanske en månad – innan mitt höstvete är moget. Kornet som jag sådde in där höstvetet hade dött har repat sig hyfsat efter en tuff start.   Kornet är ojämnt moget då de områden som led av regnet på försommaren försenades.

Läs mer

Sven Melander och ekonomerna

13 augusti, 2016
Kategori:

Jag har börjat följa Sven Melander på Facebook. Det är riktigt roligt faktiskt. Han gör små korta filmklipp där han snackar om allt möjligt på ett härligt gubbgrinigt sätt. Bland annat har han – liksom jag – irriterat mig på att det läggs sallad på ostmackorna nu för tiden. https://www.facebook.com/thesvenmelander/?fref=ts I inlägget med rubriken ”Är…

Läs mer

Jag kommer med förslag på en ny kommunslogan.

28 juli, 2016
Kategori:

De flesta som gick i min klass på högstadiet var redan vid 16 års ålder säkra på vad de skulle göra så snart de kunde. De skulle flytta ifrån Orsa. Varför? Givetvis hade vi alla våra egna drömmar om vad vi skulle göra när vi hade flyttat – några skulle jobba, några skulle studera och…

Läs mer

Vård och vinst

25 juli, 2016
Kategori:

En vid det här laget något uttjatad diskussion handlar ”vinster i välfärden”. Jag har skrivit om begreppet vinst vid ett flertal tillfällen här på bloggen. För ganska precis ett år sedan skrev jag den här texten: http://blogg.land.se/bonde-pa-riktigt/rundbalar-och-kapitalism/ Bland annat skrev jag såhär: ”Vinsten är facit. När en viss kombination av arbete och kapital ger vinst…

Läs mer