Om gud och utilitarismen

21 oktober, 2017
Kategori:

En så kallad ”spoiler alert” är på sin plats till den här texten. Har du inte sett filmen The Imitation Game, så kanske du ska avstå från att läsa.

Läs mer

Bara förlorare på Brexit?

15 oktober, 2017
Kategori:

Jag har svårt att begripa den fatalistiska inställningen.
Jag menar, EU är ju en konstruktion av människor. EU styrs inte av fysikaliska grundlagar eller andra processer bortom mänsklig kontroll.

Läs mer

Om grodan i kastrullen

8 oktober, 2017
Kategori:

Var det så illa att en filmiskt gestaltad nidbild, var den första dominobrickan som ledde till en rad politiska beslut där de olyckliga konsekvenserna blev tydliga först 50 år senare?

Läs mer

Lönar det sig att vara långsiktig i opinionsarbetet?

24 september, 2017
Kategori:

Det har dock blivit mer och mer utmanande att hålla fast vid principen om att inte slira på sanningen. Man kan fråga sig hur länge man ska behöva vänta på ”skördetid” för det långsiktiga förtroende vi hoppas skapa genom vårt förhållningssätt.

Läs mer

Återigen ett skolboksexempel

18 september, 2017
Kategori:

Vi har två viktiga institutioner som syftar till att förmedla kunskap – skolan och media. När man har läst ett läromedel, genomgått en kurs, eller läst en artikel, så ska man ha större förståelse än vad man hade innan.

Läs mer

Företagande på vinst och förlust

17 september, 2017
Kategori:

Alla de bolag där kapitalisterna förlorat sina pengar kan vi inte se, för de finns bara i historieböckerna. De bolag som vi ser idag gör vinst och det är därför vi ser dem.

Läs mer

Skörderekord! Men ändå är jag hopplöst efter…

3 september, 2017
Kategori:
img_0109

Jag har börjat tröska kornet jag sådde i våras. Det är en tidig sexradig kornsort som heter ”Brage”. En bra tumregel är att sorter som mognar tidigt – alltså har en kort växtperiod – avkastar sämre än sorter som behöver längre tid på sig att mogna. Av olika anledningar har jag ändå valt att prioritera…

Läs mer