32

20 mars, 2020
Kategori:

 

Blev väckt på sängen med kaffe och tårta, blåsippor och snödroppar i vas, och hortensia i kruka. Barnteckningar och fröpåsar och paket. Blir alldeles särskilt glad av att få nyplockade blommor på födelsedagsbrickan, för lika ofta som det finns små snödroppar den tjugonde mars så är det snöstorm. I år ändå till och med blåsippor och de är nog ändå min allra, allra mesta favoritblomma. Fast så säger jag ju om nästan alla blommor. 

En så spännande bok som Jonas hittat på Tradera. Självhushållning av engelsman på danska.

Så fin och intressant.

Vid halv tio skulle vi åka någonstans talade Jonas om, och jag kunde för mitt liv inte komma på vad han kokat ihop. Bilen styrde några kilometer söderut, och upp i skogen, till en granngård som ligger så vackert bland uråldriga stenrösen och röda små hus. Häromdagen sa jag till Jonas att jag ville plocka blåsippor på min födelsedag, och det var första delen av överraskningen. En backe i skogen, helt översållad av blåsippor, och till och med en och annan vitsippa. Har väl aldrig varit med om maken, och på min födelsedag till råga på allt. Koltrasten sjöng för fullt och det var alldeles ljuvligt.

Efteråt blev jag överraskad med uppdukat fikabord inne hos grannen Jan-Ove, och fick en så fantastiskt fin present. Jonas hade bett Jan-Ove som är duktig på att snickra att göra ett blombord till mig. Är det inte fasligt fint att bli överraskad med något man knappt kommit på att man önskar sig? Gjort bara till mig dessutom, bara en liten bit hemifrån. Finaste sortens present! 

Jag ska måla det själv, men kan inte riktigt bestämma mig för om det ska få blir grönt, eller grått, eller något där emellan. Och egentligen ska det stå i finrummet tänker jag, men nu är jag så glad för det att jag vill se det mest hela tiden. Så då får det stå i köket ett slag. Visst är det vackert?

Kan ni tänka er vad fint med frodiga mårbackor i sommar? Målat i ljust lindblomsgrönt kanske, eller grågrönt?

På eftermiddagen svängde jag ihop en mandeltårta. Äggen är så gula nu att smörkrämen nästan ser saffransgul ut.

Vårsol, och två lådor tulpanlökar fick jag med. Och en gul basker av min syster. Fick fikabesök hela två gånger och känner mig nu uppvaktad som om jag fyllt nåt mer särskilt än 32.

Stora vårstädningen hos hönorna
Eget mjöl