Torka kryddor
Det mesta i köksträdgården är inplockat nu. Än så länge har vi bara haft frost en natt, men det blir kallare och kallare. Något som jag borde plockat in mer av för länge sedan är kryddor. Ska de torkas är det bäst att ta dem tidigare på sommaren, innan de har gått i blom. Men det gjorde jag inte, så de får duga nu. Tycker det är bland det finaste att ha i ett kök – kryddor på tork.
Viktigt är att de inte hänger i direkt solljus bara, som i ett fönster. Ju mörkare desto bättre. Jag har inte något bra mörkt ställe att hänga dem på, men satte igår upp en knopplist på takbjälken i mitten av köket. Åtminstone behöver de inte hänga i direkt solljus.
Lite av varje. Kungsmynta, rosmarin, citronmeliss, fransk dragon, timjan, libbsticka och salvia. Fint att få använda egna kryddor även i vinter! När de torkat repar jag av bladen och förvarar i glasburkar.
Skulle helst ha färska kryddor hängandes jämt. Doften är fantastisk!
0 kommentarer