Minisemlor, snödroppar och Moberg
Snödroppar och semlor, finns det något härligare så här års?
De bästa semlorna görs i miniformat. Knubbiga, mastiga små saker som går att sluka i en munsbit närapå. Massor av grädde och hemgjord mandelmassa ska det vara. Och det bästa med att de är små – man kan äta nästan så många man vill.
Mandelmassan gör jag megasnabbt i mixern. När mandelmassan ska vara i just semlor är det gott med lite bitar i tycker jag, och då bryr jag mig inte om att skålla mandeln. Enkelt ska det vara. En påse mandlar, 200 g, och socker efter smak och tycke. I de flesta recept står det florsocker, men just till semmelmandelmassa funkar det lika bra med vanligt socker tycker jag. En äggvita har jag i också och mixar alltihop tills det blir lagom konsistens. Massan förvarar jag i en glasburk och tar fram när det ska fixas semlor. Då tar jag lagom mycket mandelmassa och mosar i ihop med en skvätt ovispad grädde för att få lite lösare konsistens.
Avnjutes bäst med en kopp kaffe och lite Moberg.
0 kommentarer