Odlarens snabbmat

10 februari, 2020

 

Så här i frökatalogstider är vi väl många som klurar på vad vi ska odla den här säsongen, och är det något jag tycker man ska satsa på att ha i trädgården så är det zucchini. Det är lättodlat och ger massor av mat, och just eftersom det är så lätt att få mängder av stora frukter så ger det också sån odlingsglädje! Hela året räcker dessutom den där odlingsglädjen över zucchiniplantorna, för är det något jag är glad över att ha i frysen och ta fram nu så är det zucchiniröra.

Har man några plantor zucchini i trädgården kan man få använda all sin fantasi för att komma på varierande sätt att använda frukterna, och när fantasin är slut kan man koka ihop alla frukterna och fylla frysen med den här zucchiniröran!

Det var just en sådan jag plockade upp häromdagen och snabbt som ögat kunde svänga ihop lyxigaste sortens snabbmat till lunch – den här pastasåsen med svensk stekost. Den går såklart att använda lite hur som helst, den där röran, och vi har den ofta i köttfärssås eller andra pastasåser. Bästa känslan – att slänga upp sina egenodlade grönsaker på tallriken lite snabbt, mitt i vintern.

 

Minisemlor, snödroppar och Moberg
Kulla i vårvinterskrud