En hög med julklappar till mig själv

16 december, 2020
Kategori:

 

Det blir sannerligen inte många loppisturer nu i Corona-tider. Visserligen gör jag en del secondhandfynd ändå, och har ropat hem grejer både via Tradera och marketplace på Facebook. En engelsk 1800-talsschäslong är nog höstens roligaste och finaste fynd och den ska jag såklart visa också någon dag. Men idag hände det. Jag var inne i Vimmerby och skulle göra ett par snabba ärenden, och så fick jag se att Erikshjälpen var öppen, och parkeringen nästintill tom. Hurra! Jag behövde inte dela butiken med många andra, och är så glad att jag gick in, för idag hittade jag en hel drös med julklappar. Till mig själv. Vi kollar!

Jag blev så himla glad för den här grisen. Jag vet egentligen inte om den är tänkt som duk, eller som bonad, men jag tänker nog sätta den på väggen. Den får mig att tänka på Madickens kök på julafton, eller Villa Colt i årets julkalender på SVT. Visst kollar ni? Så magiskt fina miljöer från 1920.

Kolla bara. MÅNGA meter vävt tyg. Helt ljuvligt! Har inte bestämt än om det ska få bli duk eller köksgardiner, men det skulle inte förvåna mig om det räcker till både och. Tycker det ser juligt ut fast det är blått.  Vintrigt liksom.

Där uppe i hörnet skymtar en hög med broderade dukar i juliga färger. Ska visa er i helgen vad jag ska ha dem till!

En gul plåtburk i andra hörnet. Tänkte direkt att den också var julig eftersom det är kameler på. Är det bara jag som drar den parallellen? De vise männen o.s.v. I alla fall ska jag antingen ha pepparkakor i den, eller någon julblomma.

Och så skorna! Alltså, jag blev så sjukt glad när jag fick syn på dem. Har letat ett tag efter liknande och nu stod de där, i min storlek. Vintage, helt i skinn och i jättefint skick! SÅ fint till utsvängda brallor, eller klänning, eller typ vad som helst. Mina nya finskor!

Och så en bokhög. Som alltid. Jag köper alltid böcker på loppis. Till barnen och till mig och till Jonas. Idag hittade jag två intressanta som jag ger mig själv i julklapp. Tycker det är så intressant att läsa om Arts and Craftsrörelsen i Sverige och personerna i och kring den.

Och så ett par romaner av två favoritförfattare. En av Majgull Axelsson som jag inte läst, och så Sömnlös av Vilhelm Moberg som jag inte heller läst än.

God Jul, Johanna!

Tack så mycket, Johanna.

 

Slå in klapparna hållbart med loppisfynd
Snabbpyssel - Garntofsar till julpynt