Enkelhet

14 mars, 2020

Det är inte så att vi lever som vi gör för att förbereda oss på kris och elände i någon sorts ”prepper-anda”. Men i sådana här speciella tider när många drabbas av panik, får ställa om hela sina liv och bunkrar mat i skräck så känner jag mig lugn och ännu mer tillfreds med vår livsstil.  Vi har faktiskt byggt upp ett liv här som håller även när samhället gungar.

Förmodligen tycker en och annan  att vi krånglar till det, att vårt liv med djur att se till varenda dag, odlingar och bakning och allt vi styr med verkar jobbigt och onödigt arbetssamt. Och arbetsamt är det ju såklart, men också en trygghet och något enkelt. Vi arbetar hemifrån, skulle klara oss rätt länge på bara egen mat om det krisade och behöver knappast trängas bland virus och smittor i kollektivtrafik och köpcentrum.

Vi reder oss, och kan leva på ungefär som vanligt. Senaste dagarna har barnen varit hemma eftersom de är lite snoriga och hostiga, men både jag och Jonas kan fortsätta ungefär som vanligt för det. Vi arbetar med vårt, pysslar om djur och plantor, hämtar ägg, lagar mat från frysen som är lika välfylld som vanligt och bakar bröd. Jobbar hemifrån och tillsammans med barnen. Inte det mest effektiva sättet, men så skönt ändå.

Nu värdesätter jag ännu mer den här enkelheten vi slitit hårt för att få till.

Trädgårdsmåndag - så här förbereder jag för jordärtskockorna
Rara secondhandfynd