Rara secondhandfynd

12 mars, 2020
Kategori:

 

Vissa saker är lite extra roligt att hålla utkik efter på loppisar och nätet. Gamla dockkläder och leksaker hör definitivt dit för mig. Våra stora barn har aldrig riktigt lekt med dockor, men Britta däremot är en riktig liten dockmamma. Desto roligare att hålla utkik på Tradera och liknande efter fina dockkläder, allra helst från 40-talet – så vansinnigt gulligt!

Britta fyllde år häromdagen, och ett par dagar efter födelsedagen damp det ner ett litet Tradera-paket i brevlådan till henne. Hemsydda i söta små tyger, rutiga och blommiga och med tryckknappar. Så vansinnigt rara, och kostade knappt en hundralapp inklusive frakt.

Förra julen fick Britta det lilla strykbrädet som jag hittat på Erikshjälpen  i julklapp. Docksängen är också ett loppisfynd från när Sixten var liten.

Ser nästan ut som att Herr Nilsson flyttat in.

Älsklingsdockan heter Tommy och är ett loppisfynd han med. Britta köpte honom själv för några guldpengar på bakluckeloppis förra sommaren. För dagen klädd i basker, rutig skjorta och mörkblå hängselbyxor. Jag snor gärna stilen!

Finaste leksakerna att inreda barnrummet med tycker jag. Dessutom så lekvänligt när de redan hållit för lek ett halv sekel!

Enkelhet
Sju bloggår i köket