Sju bloggår i köket

9 mars, 2020
Kategori:

Vill ni hänga med på en liten tidsresa?

En sak som är fin med att ha bloggat ett tag är ett kunna gå tillbaka i arkivet och hitta t.ex. sitt kök oerhört väldokumenterat. Trots att vi inte gjort några större renoveringar så har faktiskt ganska mycket förändrats, och det är fint att titta och se hur jag flyttat om, ändrat lite stil, plockat fram och tillbaka grejer. Vill ni se vad jag rotat fram?

Jag började blogga i mars 2013. Det är allt fint att kolla tillbaka, läsa små, korta, korta inlägg, ungefär som en instagrampost idag och titta på gryniga mobilbilder av tveksam kvalitet hehe. Jag har inte så många bilder på hela köket från den här tiden, men det här är en av de första bilderna på köket jag hittar. Från april 2013. Köket är väldigt vitt, och så har jag en massa pastelliga och kitchiga detaljer. Vaxdukar som den här prickiga körde vi på jämt minns jag och jag tyckte det var hemskt fint. Vaxdukarna hänger inte kvar, men jag blir glad av att se att ganska mycket av mina inredningsdetaljer faktiskt finns kvar, för de tyder väl ändå på att jag faktiskt gått ganska mycket på vad jag verkligen gillar själv, och inte bara härmat trender. Den där kannan köpte jag på loppis när jag var i tjugoårsåldern och den används flitigt fortfarande. Här hade jag virkat små prydnader till påskriset, och dem använder jag också fortfarande.

2014. Rutig vaxduk istället. Och rödprickiga gardiner. Den där lampan minns jag att jag fick så mycket frågor om på Instagram på den tiden. Det var en av de förra ägarna kvarlämnad gammal Ikealampa som jag spraymålade illgrön. Jag tyckte mycket om den, och den hängde i köket i ganska många år, men nu skulle det allt ta emot att hänga upp den… Här ungefär skaffade jag mig för första gången i livet en riktig kamera dessutom. Känner mig så glad och tacksam till den här platsen, bloggen alltså, att jag fått testa och lära mig och utvecklas. Tänk va mycket roligt jag fått bli bättre på och till och med ha som arbete idag. Kan fundera på hur livet sett ut idag om jag inte hade fått för mig att starta den där blogspot-bloggen med mobilbilder 2013…

2014 fotades det till ett par inredningsreportage här hemma, och det var också det året som jag började få lite fler följare på både bloggen och Instagram. Den här bilden tog Karin Johansson till ett reportage i Drömhem och Trädgård har jag för mig. Pastelligt och snällt. Jag kände mig så stolt och glad över att ha kunnat skapa ett hem med så små medel, i princip allt var (och är fortfarande hehe) framrotat i bodar på gården, från mormors källare eller farmors förråd, eller möjligtvis inköpt på loppis. Att dessutom få vara med i en riktig inredningstidning som jag brukade läsa kändes väldigt stort och fint då.

Massor av handdukar. Och emalj. Hyfsat samma som nu ändå! 

2015 såg det ut så här. Vaxdukstiden var över, men vi hade fortfarande så fult köksbord så jag hade alltid duk på ändå. Tycker det här var himla gulligt. Lampslingan bloggade jag om och fick en massa respons på kommer jag ihåg.

Minns också hur jag fick en första ”elak” kommentar på de här bilderna. Någon skrev att jag var ville verka så ”helylle” och präktig, men egentligen var en riktig skurk p.g.a plockat gullvivor som den som skrev menade var fridlysta överallt (det är de inte här) . Blir full i skratt åt det nu men tyckte det var lite jobbigt då. Sedan har jag tack och lov faktiskt varit väldigt förskonad från tråkiga kommentarer, men den här minns jag.

Mycket plåtburkar och pinaler.

2017. Fortfarande väldigt vitt, men med lite mer mörkare trädetaljer. Här börjar det likna nutid. Kopparna är fortfarande mina favoriter, bakbordet planterar jag fortfarande på och har framme för jämnan. Kuddarna i soffan har för övrigt hängt med exakt hela tiden i Kulla. Åtminstone den som skymtar längst bak på bilden här. Jag köpte två sådana första våren i Kulla, och de ligger i kökssoffan än idag.

Påsken 2018.

Och sensommaren 2018. Nu började jag måla i köket. Först ut var det stora skåpet där vi har skafferi.

Och sedan blev pärlsponten målad i grå umbra. OCH köksbordet utbytt. Här slutade det eviga tvättandet av dukar. Som jag älskar det här bordet.

2019. Nu känner ni igen er, eller hur?

Och så februari 2020 när jag tapetserade om. Ett helt annat rum, men ändå – samma soffa, soffkuddar, stolar, fönsterlampor, vågen i fönstret o.s.v. som 2013.

Så vansinnigt roligt att bläddra i arkivet. Exakt alla mina inlägg finns kvar och går att hitta om man bläddrar i högerspalten här på bloggen. Nu undrar jag bara, finns nån av er kvar som hängt med på bloggen ända sedan starten eller första tiden?

Rara secondhandfynd
Pelargontider