Förra årets bästa påskpyssel

27 mars, 2021
Kategori:

 

Har ni påskpysslat eller pyntat något än?

Bland det härligaste med påsken är det otvungna tycker jag. Att det inte spelar så stor roll om man pyntar för fullt, eller på sin höjd plockar in lite grenar eller ris. Imorgon hoppas jag ”påska” till det lite här hemma i alla fall, och plocka fram lite fint ur gömmorna.

Förra året färgade jag fjädrar som våra hönor tappat, och det blev så fint! Jag färgade dem med karamellfärg, och det funkade hur bra som helst. Här har jag skrivit hur vi gjorde. Har samlat på mig en påse med fler fjädrar, så orkar vi med kanske det blir lite färgning igen någon dag i veckan. Mysigt påskpyssel med barnen!

Ull färgade vi också, och den fick bli till små bollar som vi hängde upp i riset tillsammans med fjädrarna. Tycker färgkombinationen blev så fin! Älskar att man får gå loss på gälla och skrikiga färger när det är påsk.

Men det roligaste pysslet förra påsken var ändå när jag och barnen blev papier maché-tokiga och pysslade i dagar. Helt klart en syssla även för årets påsklov! Blev så nöjd med min lilla hönsflock – de kommer få pryda köksbordet även denna påsk!

 

Äggkläckning - lysa äggen
Mars-sådden