Fyra novemberögonblick

16 november, 2020
Kategori:

 

Här kommer ett utdrag ur min kamera sista dagarna, fyra snabba helt enkelt.

Jonas har jobbat på med virke till lillstugan och nu är det dags att hyvla lockläkt till panelen. Häromdagen hade vi två varianter hemma från sågen och skulle bestämma oss för bredd och utformning. Vi velar lite mellan en helt rundad eller en med en liten bit ohyvlat i mitten. Små detaljer som egentligen inte ens syns om man inte kollar noga men det är ju roligt att få det exakt som man vill.

Förra söndagen flyttade den här herrn hem till oss. Så fint att ha katt i huset igen, och det här är en riktigt snäll och fin kisse. Svante Prick blev namnet efter långa diskussioner mellan barnen. Fint och passande tycker jag! Nu är han mitt dagliga sällskap på hemmakontoret och har redan fångat en mus i huset. 

Och maten var så färgglad och fin en dag att jag var tvungen att föreviga. Rotpytt från trädgården. Standardmat här hemma ända sedan potatisen blev klar i början på juli. Stekta rotsaker, lite fräst kål och skinka och kall dillsås. Så gott!

Och så vägen till sågen hos vår granne Jan-Ove där vi sågar virke till lillstugan. Färgerna är helt magiska. November kan vara allt annat än grå.

Nu skiter jag i trädgården (ett tag i varje fall)
Doft av december