Fyra sommarfynd

28 juli, 2021
Kategori:

 

Har ni gått något på loppis i sommar? Efter förra coronasommaren med nästintill noll loppisbesök känns det så mysigt att få gå på loppisar igen. Som vanligt är det ju verkligen inte, men någon form av normalitet börjar ändå kunna anas väl? I alla fall har jag kikat in på flera gårds- och sommarloppisar. Ett och annat besök på Erikshjälpen har det också blivit. Jättemycket har jag inte köpt, och det beror helt enkelt på att jag inte behöver så himla mycket. En fin känsla. Jag har vad jag behöver, och det mesta jag har är jag nöjd med och tycker det är fint! Kul kan det vara ändå att gå runt och spana, leta presenter eller grejer som ungarna behöver.

Men. Ett par saker har jag haft på spaningslistan, och båda grejerna har jag hittat de senaste veckorna!

Vi har mest hemestrat i sommar, och häromveckan besökte vi Katthult. När man parkerat bilen och ska gå vägen upp till gården så brukar det vara sommarloppis i en trädgård vid parkeringen. Jag sprang in en snabbis och hittade det som stod högst upp på min loppislista – en stabil trästege till vårt bibliotek! Som jag letat, och så fanns den nästgårds. Det dyker upp stegar lite här och var, men antingen har de varit för korta, inte så fina, för dyra, och nästan alltid – helt odugliga till annat än att på sin höjd ställa en blomkruka på. Den här är stadig som berget, lagom hög OCH vacker! Precis som jag tänkt mig. Nu når vi till böckerna längst upp.

På listan har även läslampa till läshörnan stått. Den hittade jag på Erikshjälpen för några veckor sedan. En helt vanlig läslampa. Mässingsfärgad och med en arm som går att vinkla. Skärmen är visserligen i plast, och jag skulle helst ha i vitt glas, eller en vit veckad pappskärm, men den här funkar fint. Dyker det upp en perfekt kan jag byta! En klassisk och tidlös läslampa helt enkelt.

Sedan dyker det ju upp grejer som inte alls står på någon lista, och inte heller fyller något tomrum här hemma. Kannor finns i mängder. Men den här kunde jag inte låta bli. Jag betalade ynka tjugofem kronor för den och tyckte den såg ut att komma från England och förra sekelskiftet, men efter lite efterforskningar verkar den komma från USA och början av 1900-talet. Tycker så mycket om det här lite klumpiga formspråket och den vackra glaseringen. Färgerna är fantastiska.

Den gjorde sig fint med krasse i. Hunden är rätt fin han med och sannerligen ett fynd. Så glada vi är för vår fine Albert.

Och så ett fynd från igår. En hemstickad kofta i turkosblått, med puffärmar! Den känns som att den är oanvänd och från 80-90-talet. Jag fick se den hänga på en galge, och bara jag snuddade med blicken vid den fick jag flashbacks från min barndom Jag hade en stickad tröja i ett snarlikt garn, med vita sälar på när jag var i fyraårsåldern. Den var så mjuk och skön, och jag älskade den. Kan nästan slå vad om att det är samma garn. SÅ mjuk och jag älskar den här med. Perfekt sensommarkofta att slänga på sig om kvällarna.

Har ni gjort några sommarfynd?

 

Hej! Om pauser, och att blogga hållbart
Torkad brudslöja