Torkad brudslöja

19 juli, 2021

Efter alla dessa år när internet och sociala medier svämmat över av stora buketter med färgglad blomsterprakt känner jag mig lite mätt på överdådiga buketter och är mest sugen på enklare grejer att ställa på bordet.  Eller kanske snarare buketter med bara en sorts blommor i. En bunt med prästkragar, eller rosenskäror i antingen rosa eller vitt. Eller min favorit. En enda stor kvist (gren?) med brudslöja. SÅ fint att ställa i en enkel glasburk på bordet eller en stol. Jag har ett gäng stora plantor brudslöja i trädgården, och de blir maffigare för varje år. Nu blommar de som bäst. De blir ju dessutom så fina att torka, så nu passar jag på så jag har ett par maffiga kvistar att använda i höst också. Tycker den gör sig väldigt fint där, hängandes från taket också.   Vaser på bordet behövs ju egentligen, inte, för grönt som hänger på tork kan vara bland det finaste.

Tycker det är så fint med kryddor på tork, så jag plockade in en omgång till. Egentligen blir det bäst om man plockar dem tidigare på säsongen, och innan de går i blom. Men det här fungerar såklart också, även om doft och smak är lite svagare.

Grundregeln när man ska torka växter och grönt är att de ska hänga torrt och mörkt, men har en inget bra ställe utan ljus så får det gå bra så här också, lite längre in i rummet och inte mitt i gassande solljus.

Blommorna blir bäst om man plockar dem just är de slagit ut, och inte väntar för länge.

 

Fyra sommarfynd
Respekt för maten