Hej! Om pauser, och att blogga hållbart

5 september, 2021

 

Hej hörrni. Så länge sen det var.

Här blev det en ordentlig bloggpaus, och till en början hade jag hemskt dåligt samvete över det. Sedan kom jag på bättre tankar, och insåg att det jag alltid vill ha som röd tråd i mina sociala kanaler är hållbarhet. Hållbarhet måste appliceras på alla delar i livet, och hållbar livsstil för att man själv ska hålla är ju tyvärr något som många av oss får lära den hårda vägen.

När jag tänkte på det på det viset kändes det helt rimligt att ta ett litet break från sociala medier. Först behövde jag semester, helt och hållet, och då bestämde jag mig för att jag fick ta det, även från bloggande och instagrammande.

Jag har varit snäll mot mig själv hela sommaren och det är jag hemskt nöjd med. Och stolt över. Sommaren har faktiskt, till min egen förvåning, varit vilsam och jag har efter en trött vår och försommar känt mig pigg och friskare än på många år. Jag finner inte ord för hur det känns att kunna säga så efter utmattningen som jag blev sjuk i för tre år sedan. Jag mår bra. Tänk. Och jag känner mig så stolt över det, för till skillnad från så många andra sjukdomar som ”bara” är att vänta ut så ligger det så mycket arbete bakom att bli frisk från en utmattning.

Den senaste månaden har jag jobbat lite mer än vanligt. Jag har ju efter utmattningen jobbat ”bara” med mitt eget företag. Frilansande för lite olika tidningar, fotojobb och sociala medier. Det har funkat  fint, och jag trodde jag ville fortsätta så. Men under augusti har jag ryckt in som sommarvikarie på en tidningsredaktion, och det har varit så kul, så när jag fick frågan om att fortsätta så tackade jag ja till några dagar i veckan. Livet är bra roligt.

Hur som helst så bestämde jag mig för att fortsätta med ”va-snäll-mot-mig-själv-spåret” som jag kört under sommaren. Så under tiden jag jobbat heltid borta lät jag sociala medier vara. Det må vara så o-influensiskt som det bara kan bli, men helt klart mer hållbart än att jag skulle slå knut på mig själv.

Nu är jag däremot inne i min nya lunk med några dagars kontorsjobb i stan, och några dagars jobb hemma, och det känns kul och roligt att få hålla på med egna projekt, blogga och berätta. Hoppas ni hänger med i den här oregelbundna bloggtakten, men det är ju inte första gången det blir tyst ett litet tag. Det är fint att veta att ni ändå vill läsa!

Hoppas er sommar varit fin, och att ni varit snälla mot er själva.

Rönnbärsgirlanger och renfana
Fyra sommarfynd