Gröna fynd

16 mars, 2018
Kategori:

dsc_2271

Ute viner snön idag och våren känns olidligt långt borta. Dock har jag gjort ett par fynd på sistone, som piggar upp med grönt i brist på grönska.

Kolla bara in det här fantastiska fatet som jag fick lägga vantarna på för några veckor sedan. I den perfekta gröna nyansen, och bulliga, böljande former. Det är gjort i keramik, vackert glaserat och med en liten stämpel på undersidan. Kanske någon som vet var det kommer ifrån?

dsc_2254

Ett par nagg, men inget som stör. Jag tycker det är det vackraste fat jag sett.

dsc_2253

Den gröna nyansen och skiftningarna i glasyren, helt perfekt!

dsc_2269

Dessutom passar det så fint ihop med min Gunnar-vas som jag kallar den. Den fick jag på köpet när jag köpte ett begagnat växthus i somras. Växthuset hade tillhört en gammal man som hette Gunnar. Det var fullt med bråte som skulle slängas, och då är ju inte jag den som är den…  Rotade fram den här vackra vasen bland trasiga krukfat, gamla trädgårdsredskap och allmän bråte.. Vilken skatt! Älskar den bulliga formen, och så att halsen nästan ser ut som en blomblad. Och så den perfekta djupblå nyansen. Min bästa vas.

dsc_2265

Mitt andra gröna köp är den här krukan, och den är hör och häpna köpt på Ica. Egentligen är den nog tänkt som ytterkruka, men jag tyckte den gjorde sig bra som vas åt Jonas födelsedagstulpaner från i måndags. Och så får den mig att drömma om mina vackra kronärtskockor som just nu är några centimeter höga, men i sommar kommer vara stjärnorna i köksträdgården…

Hemma
Att budgetinreda - mina bästa tips!