Helgens skörd – hittat, loppat och plockat.

8 juni, 2015
 
 
Helgen bjöd på blandade skördar kan man säga. Gräset håller Jonas på och skördar för fullt, men jag har mest skördat loppis- och bodsfynd. I fredags kilade jag och barnen ner till vår granne som ska flytta och hade lite loppis. Hem kom jag med en fin sockerlåda, ett tjockt fint bomullstyg som nog ska få bli överdrag till kökssoffan och en kanna som gjorde sig ypperligt bra som vas.
 
Jag åkte en sväng till Grönshult också för att plocka en massa rabarber hade jag tänkt. Vi har tyvärr inte nån rabarber i vår trädgård här, men vad gör det när vi har sådana mängder i trädgården där. Jag kikade en liten vända i ett förråd där med, och även om jag rotat runt bland all bråte minst hundra gånger så ser man det plötsligt med nya ögon. Och nu fick jag syn på en gammal pinnstol som verkar ha gått sönder i ryggen innan någon plockat bort ryggpinnarna och gjort om den till pall.
Pallar går knappt att ha för många. Minst en i alla rum har vi snart här hemma, så jag plockade med den hem. Den var målad i en fin gammelrosa nyans, men väldigt sliten så den har faktiskt redan fått en omgång med ljusblå färg istället. Hade en tanke om att kanske måla sitsen i något rosa mönster på det blå. Vi får se.
 
 
Och så rabarbern ja. Så mycket att den fyllde nästan hela vårt stora köksbord hemma.
Läste att rabarbern faktiskt är en grönsak. Det visste jag inte alls, men å andra sidan vet jag inte vad jag trott det varit heller? I alla fall är det en fantastiskt snygg grönsak tycker jag. Och god.
 
                        
Det blev rabarberkräm med lite kardemumma i på direkten. Lyxigare kvällsmat finns knappt.
 

 
Rabarbersaft gjorde jag en omgång idag och en hel massa rabarber hamnade i frysen. Så lyxigt att kunna plocka fram senare i sommar!

Rabarbersaft
Tapetkärlek