I väntan på våren…

6 februari, 2019
Kategori:

… får man fixa egna blommor!

Jag har lovat mig själv att göra två saker varje dag när jag är sjukskriven. Att gå ut en liten stund, en lång eller kort promenad, om så bara till hönorna. Och att göra något kreativt om så bara för ett par minuter, helt kravlöst. Spela piano, sätta blomsterfrön, brodera eller vad jag nu känner för. Att få skapa är så avkopplande, även om det inte blir till något särskilt. Att bara få göra.

En sådan sak jag började greja med häromdagen var små virkade blommor. Färglada, enkla små blommor. Snabba och lätta att göra.

Blommorna kallas för ”Mollie flowers”, och det finns massor av bra beskrivningar, instruktionsvideor och inspiration om man googlar. De är inte alls svåra, och kan man inte virka är det ett perfekt nybörjarprojekt!

Man kan göra bara en eller två och fästa på ett hårspänne, femton till en girlang, eller tusen till ett överkast.

Jag gjorde ett gäng, och började sedan sy ihop dem för hand med nål och tråd. Tänkte att det ju kanske kunde få bli en liten kudde eller sittdyna.

Så puffiga och söta.

Men så kom jag på igår kväll vad jag skulle använda dem till. För ganska länge sedan började jag virka på ett laptopfodral till min dator. Jag gjorde klart själva väskan i mörkblått bomullsgarn, men den blev lite tråkig och jag kunde inte bestämma vad jag skulle göra med den, så den blev liggandes i en låda. Så klart att den ska få piggas upp med blommor! Jag syr ihop alla blommorna till ett framstycke, och sedan syr jag fast hela stycket på framsidan av väskan tänker jag. Blommorna är så mjuka och fluffiga, så de blir perfekta som extramjukt skydd för datorn.

Det här är ett perfekt projekt av små restgarner som ligger och dräller. Små påsar med restgarner i olika färger brukar också gå att hitta i second hand-affärer.

Blir sugen på att virka ännu fler i massa färger och göra hårband till barnen, piffa tråkiga tröjor och göra långa girlanger till barnrummen. Vi får se. Ett laptopfodral ska det bli först i alla fall!

Urblåsta ägg i påskriset
Januarisådden