Urblåsta ägg i påskriset

11 april, 2019
Kategori:

Det enklaste pyntet är det finaste, tycker jag som vanligt. Och till påsk är helt klart det vackraste pyntet ägg i massor! Vi har ju lyxen att ha de vackraste äggen i alla möjliga nyanser ute i hönshuset, och jag lägger gärna upp dem på fat och i skålar som vackra stilleben lite närsomhelst. Och allra helst till påsk förstås.

Urblåsta ägg i olika färger är fint att hänga i påskriset. Man gör ett litet hål med en vass nål i båda ändar av ägget, och blåser sedan ur innehållet. Jag brukar blåsa ur lite ägg till påsk, men har tyckt det varit svårt att fästa snöret i dem. Men så läste jag ett så bra knep hos Colorelle om att knyta snöret runt en tändsticka och sedan pilla in den i hålet. Tändstickan hamnar sedan på tvären i ägget, och snöret sitter perfekt! Supersmart!

Kan man inte få tag i ägg som är färgade av naturen så finns det massor av sätt att färga dem med enkla, naturliga ingredienser. Så här gjorde jag innan vi hade hönor som värpte andra äggfärger än vitt. Tipsar också om Plåthuset som färgat i de vackraste nyanser och sedan dekorerat med torkade blommor. Drömägg!

Glöm inte att spara och ta till vara på innehållet från äggen när du blåser ut dem. Mina blev en smarrig äggröra till lunch!

En salig inredningsblandning
I väntan på våren...