November genom instagramlinsen

30 november, 2017
Kategori:

Sista dagen i november, och jag tycker november både har gått snabbt samtidigt som vi hunnit med väldigt mycket. Bra ändå. November kan vara så hemskt mörk och grå, men i år tycker jag den har varit rätt fin! Vi har haft både kallt och gnistrande med frost, och snö förra veckan, men nu är vi åter på ruskväder. Helt okej november kan jag sammanfatta. Tänkte vi kunde kika på mitt instagramflöde som en liten novembersammanfattning.

img_6926

Fåren var fortfarande oklippta i början av månaden. Och så fina tidigt en frostig morgon. Nu är de klippta och ser så ynkliga ut, även om pälsen redan börjat växa.

img_6823   img_6828

Jag köpte (kors i taket!) en ny lampa att ha över köksbordet. Vår illgröna som vi haft i många år passar så dåligt till jul tycker jag, och nu hittade jag en jag verkligen gillade i skomakarmodell, så jag slog till. Och så målade jag om vår spis i köket med. Äntligen kritvit igen.

img_6908 img_7062

En sovandes Britta. Och så åt hon pepparkakor, och jag skrev om att hon oftast är så glad, men envis som en get. ”Nä, aldi” säger hon som svar på det mesta, lägger armarna i kors och försöker se arg ut. Bestämd dam det där.

img_7050

Det här fina halsbandet trillade ner i min brevlåda, från @hannasfinheter på Instagram. Gjort av vackraste vintagetyget.

dsc_0442

Och så la jag upp den bild på vägen förbi vår gård häromveckan. Snön låg några dagar, och det var sådär overkligt vintervackert. Bilden blev en riktig like-raket och blev min näst mest gillade bild någonsin. Tvåa efter en bild på en nyfödd Britta.

img_7005

Så fort snön lagt sig blev det så ljust och fint inne också. Nu är det mörkt igen, och jag hoppas vi får mer snö snart!

img_7075

Grisarna Svea och Vilma gillar dock när det inte är snö. Lera och jord att böka i är svårslaget menar det.

Det var en liten novembersammanfattning ur instagramsynvinkel. Följ mig gärna där också om ni inte redan gör det. @johannaikulla heter jag där med såklart.

Fem annorlunda adventsljusstakar att fixa själv
Linoljepremiär