Nysnö och julbock

13 november, 2019
Kategori:

I söndags morse vaknade vi till nysnö. Inte jättemycket, men tillräckligt för att jag skulle sjunga på Lennart Hellsings ”Vintervitt” halva dagen. ” En morgon när vi vaknar är hela värden viiiit…”  Utanför hönorna på morgonen fick jag julkänslor så det förslog. Finns det något juligare än fallande snöflingor framför rödfärgat hus med vita knutar och grön dörr? Ett sånt julhus de fått hönapönorna. Ser så mycket fram emot att göra julfint här utanför! Krans på dörren och granris på trappan, mm…

Det kändes lite extra passande med julkänslor och snö denna dagen, för jag hade fått med mig Jonas och skulle ut och åka. Ända till Skåne för att hämta hem vår bock, en riktig julbock!

Lila bollkryss är ju inte det vintrigaste, men snön mot det ljusgrå huset blev så fint. Har väntat på det här ända sedan i somras när vi målade, att få se hur huset ser ut i snö. Helt perfekt säger jag! Så mycket jag grunnat på om det skulle se FÖR grått ut, eller lysas upp och knappt se grått ut alls. Det ser ut som jag tänkt mig, ljust grått som bryts av av de vita knutarna och fönsterfodren. Puh!

Så begav vi oss ut på vägarna, i vår lilla röda skåpbil med lite halm utstickande ur dörrarna där bak där bocken skulle ligga. Framåt kvällen kom vi hem igen, och hade med oss den här gulliga till damerna. Liten och blyg med lockar i pannan. Han föddes i januari så han är ganska liten fortfarande. Om ett år bara kommer han vara mycket större, med lång vacker päls och kraftiga horn. Visst är han vacker?

Det är alltid lite jobbigt att släppa ihop nya djur. Det bråkas och stångas en liten stund innan alla har kommit fram till den nya rangordningen. Tack och lov blev det inte jättebråkigt den här gången och dagen efter var det redan lugnt i gruppen. Men klappa den här killen får man inte än även om han inte är bråkig, bara lite skygg än så länge. Nu hoppas vi på att han gör sitt jobb och att vi om sådär fem månader får tillökning! <3

Obs. Fortfarande är han namnlös. Det råder hätska diskussioner här hemma. Sixten vill att han ska heta Sören, Edith har lite olika förslag, men Britta blir vansinnig om någon kallar honom något annat än TOMTEN. Passande ändå, med tanke på att julbocken ju var föregångare till jultomten…  Jaja. Vi får se hur förhandlingarna landar. Själv håller jag på Nisse.

 

Jul i mitt kök
Gubbröra till gubben