Nytapetserat

26 januari, 2020
Kategori:

Förra veckan la jag ut den här bilden på Instagram, tapetprover i mitt kök. Vi har inte haft någon tapet över pälsponten alls sedan jag målade den första gången för tio år sedan. Då hade jag svårt att bestämma mig och tänkte att det fick vara vitmålat bara så länge. Det har ju liksom funkat, och jag har pysslat med annat, men så fick jag lust att lära mig tapetsera häromveckan. Jag beställde hem lite tapetprover, instagrammade om dem som sagt, och fick en massa synpunkter på tapetval. I ärlighetens namn hade jag redan bestämt mig och till och med beställt några rullar av en av tapeterna när jag la ut bilden, och tur var väl det, för säkert nittio procent av rösterna föll på en av de andra tapeterna, den längst till vänster. Den är ju hemskt fin den också, men jag hade kärat ner mig totalt i mittentapeten, blå Gysinge från Duro, och den fick det bli!

Jag har inte mer än satt upp ett par våder omönstrad tapet tidigare, så det kändes lite för vågat att ge mig på hela tapetseringen själv. Tack och lov för vänner som kan tapetsera! Min kompis Jossan kom gärna för att hjälpa till och visa hur man gör och vi fick på köpet en så fin dag med massa prat och egentid. Ett sånt toppenkoncept –  hänga, prata, fixa och äta mat som våra ungar inte vill äta när de är med, typ grönkålspaj. Höjden av lyx liksom.

Har ni sett på maken till fin tapet? Så mjuk och fin och lugn, men ändå färgstark och härlig tycker jag. Tycker verkligen om sådana här tapeter som ska efterlikna det tidiga nittonhundratalets gobelängtapeter, tapeter som ska se ut lite som textil. Passar så fint i vårt hus som är byggt 1905.

Skiftar olika i olika ljus.

Och framåt kvällen såg det ut så här. Vi flyttade om soffan och matbordet till andra väggen, och nu återstår det sista piffet. Är så skönt att ha tömt rummet att jag knappt vill plocka in en massa jox igen. Lite mindre grejer ska det bli, men ett par knoppbrädor och nån tavla ska upp. Och så känner jag mig själv så pass väl att jag vet att den ena kannan, trälådan, mandelkvarnen och skolplanschen efter den andra kommer smyga sig in också.. Jaja, minimalist för en dag är ju alltid något.

Mitt nya kök
Hur det gick med mitt surdegsbak