Pizzabullar med grönkål och ädelost

20 januari, 2021
Kategori:

 

Förra veckan skulle jag ta en liten lunchtur på spark med min kompis Jossan, och jag hade lovat att fixa med någon lättäten utomhuslunch. Det gapade rätt tomt i kylen, men det brukar vara bästa förutsättningarna för att komma på bra idéer. En halv burk creme fraîche, en rulle färdig pizzadeg och en halv ädelost som behövde ätas upp var ungefär vad som kunde skrapas ihop  i kylskåpet, men i köksträdgården är kålen fortfarande otroligt fin under snön. Grönkål och ädelost är alltid succé, så jag bestämde mig för att testa att sno ihop pizzabullar! Succé. Jag VILL inte äta något annat nu. Det är ju sen gammalt att pizzabullar är världens smidigaste picknickmat, men den här varianten var så god att den skulle kunna ätas på fest. Dessutom världens bästa grej att ha färdig pizzadeg i kylen, bara att häva på fyllningen och grädda liksom. Går såklart att göra egen deg med, men det är alltid fint att ha ett pizzadegs-ess i rockärmen (kylen).

Ca 16 bullar (snabbvarianten)

En rulle färdig pizzadeg

En dl creme fraiche

60 g ädelost

150g grönkål

Lite riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kålen och riv bort bladen från mittnerven på varje blad. Hetta upp en stekpanna och fräs kålen mjuk i lite rapsolja. Kålen är färdig när den är mjuk och har krympt ihop ordentligt. Salta och peppra.

Rulla ut degen och kavla eventuellt ut den lite extra. Bred creme fraîche över hela degen, och strö över kålen. Smula över ädelosten.

Rulla ihop.

Dela i ca 16 bitar.

Lägg på plåt och strö lite riven ost över. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ät och njut!

Odlingsplanerna
Fiskbensmönster och nya dörrar