Sommarens loppisskörd

24 juli, 2018
Kategori:

 

Jag har allt hunnit med ett par loppisvändor i sommar. Turligt nog har jag barn som faktiskt tycker det är riktigt kul att gå på loppis, och två gånger har vi varit på den stora bakluckeloppisen i Ydrefors som vi alltid brukar fynda på. Några mil rätt ut i skogen åker man, och sedan helt plötsligt är det helt knökfullt av folk och bilar och prylar. Där kan man strosa länge och kika på massa fint. Imorgon är det sista gången för i sommar, och jag och barnen tänker försöka hinna iväg och faktiskt sälja en del. Det kan ju behövas ibland när en drar hem nya gamla grejer mest hela tiden.

En dag åkte jag och Jonas iväg med våra vänner Sara och Gustaf på loppisrunda i Gamleby, där jag och Sara är uppvuxna. Nostalgi och loppisfynd, perfekt kombo!

Nu tänker jag visa vad jag hittat för fint.

Bästa fyndet först. Hittade den här söta brickan i Gamleby och blev så glad! Visst blir man glad av den? Bestämde på stört att det skulle bli min nya födelsedags- och namnsdagsbricka eftersom jag hittade den den 21:a juli, på Johanna-dagen. Perfekt ju. Kan det vara 30-tal tro? Eller ännu tidigare? Älskar att färgerna på blommorna är så klara, och att själva träramen har den där perfekta mint/pistage-gröna färgen. Tänk vilka fina födelsedagsmorgnar jag kommer ha i fortsättningen. 80 kronor betalade jag för brickan. Fynd!

I en annan second hand- affär i Gamleby hittade jag den här söta vintageblusen till Britta för en tjuga. Så söt med knypplad spets i kragen och ärmarna.

 

En gammal stråväska köpte jag i början av sommaren. Perfekt både som handväska eller strandväska. Dessutom väldigt fin som prydnad ju!

På bakluckeloppisen hittar jag alltid mycket. Som en till blomtavla till min tavelsamling som nu hänger ute i magasinet. Fast den här var så fin att jag nog har kvar den här inne ett tag i alla fall. Passar så fint ihop med det mörka träet.

Porslin kan vara min svagaste punkt. Älskar gammalt porslin i grön-blå nyanser och här är två av mina absoluta favoriter som jag alltid spanar efter – Flora från Gustavsberg och Tärna från Göteborgs porslinsfabrik. Floratallrikarna är fyra stycken och dem fick jag för tio kronor styck. Tärna-faten köpte jag båda två för en hundring. Det lilla ska få bli smyckesfat på byrån i vårt sovrum.

Ett gäng vackra krokar.

Och så en hög med emaljbunkar. Prutade till mig hela högen för 200 kronor. Billigt för att vara emalj som ju blivit väldigt eftertraktat på sistone. Det största fatet ser helt oanvänt ut, medan de mindre har lite skönhetsfläckar. Fina ändå. Tänker använda en som fruktskål, en till dammhink och en att bära med ut i köksträdgården för att fylla med gott att ta med in.

Det var det mesta jag fyndat i sommar. Kom på efter att bilderna var tagna att jag glömde lite mer porslin som jag köpte i början av sommaren, och en hemsydd retroklänning som jag köpt till Edith. Och så har jag en hel hög med grejer som väntar på mig hos min fyndarkompis Caroline. Det ska jag visa så fort jag fått hem!

Har ni gjort några fina sommarfynd?

Zucchini, zucchini - Jossans pastasås och saftigaste kakan
Kålskörd