Trädgårdsbestyr

24 februari, 2020

 

Det var verkligen vår i luften idag, och eftersom att väderprognosen utlovar vinter och snö resten av veckan var det extra njutbart. Jag bestämde mig på förmiddagen för en liten snabbstädning av växthuset. Här har samlats all möjlig bråte i vinter, men nu plockade jag i ordning, sopade och torkade av hyllor, och viktigast av allt – ställde dit en stol igen för att kunna sitta här och lapa vårvintersol.

Alla fönster och den stora glasflaskan skulle verkligen behöva få sig en omgång med vatten och såpa, men det får vänta tills vädret är behagligare.

Några övervintrade plantor. Lite broccoli, svartkål och mangold. Trots snö kommande dagar har jag tänkt mig lite odlingsarbete här inne. Jag ska gödsla och fylla på med ny jord, och sedan så så mycket jag får plats med av spenat och rädisor. Längtar mycket efter lite mer egenodlat grönt!

Ute bjöd vädret sannerligen på vårkänslor idag. Snödroppar i stora klungor….

… och till min stora fasa hittade jag det här i landet precis intill husets södervägg. En liten trädgårdsviva som håller på att slå ut. I februari..  Lugna dig till maj, lille vän.

Det knoppas i träden. Krikonträdets knoppar ser ut som om det vore april, och en granne en bit bort i skogen här hittade blåsippor häromdagen. Jag kan inte minnas att jag varit med om en så tidig vår innan.. Men som sagt, imorgon väntar vinter.

Lyckliga hönor.

Lite förnärmade över att bli fotograferade i värpredena bara.

Och innan middagen åkte jordhink och planteringsbord fram igen. Titta så stora mina småplantor från första sådden blivit! Dags för omskolning.

Kronärtskockor, körsbärstomater, bifftomater och chili. Basilikan går det lite segt för…

Vintersådd - hur jag optimerar utrymmet i mitt lilla växthus
Förmiddagarna med getterna