Tre påskris

5 april, 2020
Kategori:

Godmorgon! Påskveckan är alldeles strax här, och har man inte plockat in ett påskris än kanske man är sugen på att göra det idag. Här kommer tre olika idéer på hur man kan pynta det!

Loppis-riset

Det är ju fint att kunna återanvända, eller hur? Att det dessutom inte heller kostar många kronor alls är ju toppen. Här har jag knutit rosetter av mattrasor från loppis. Vårigt och gulligt tycker jag!

Sådana här nystan med trasor av gamla textilier finns ofta i påsar på loppisar och kostar inte mer än några kronor. Jättebra pysselmaterial!

Och minimal arbetsinsats. Bra klippa, och knyta. Och så finns det ofta en uppsjö av färger och mönster på trasorna, så man kan variera efter tycke och smak. Sobert i samma färgskala, eller färgexplosion.

Ägg-riset

Urblåsta ägg i påskriset är ju en klassiker och kanske min favorit. Det går att använda vilka ägg som helst, och kanske färga dem innan man hänger upp dem. Så här har jag gjort när jag har färgat ägg.

Men de här äggen har våra hönor värpt så de behövde inte färgas.

Från egna djuren-riset

Och så årets ris här hemma. Med fjädrar och ull från våra egna djur. Fjädrarna har jag samlat ihop i hönshuset under året och ullen är från våra får. Så här färgade jag både fjädrar och ull, och ullen blev som ni ser små tovade bollar som jag fäst sytråd i för att kunna hänga upp.

Hur pyntar ni riset?

 

Vårstäda utan gifter med äkta linoljesåpa
Vår lilla plats på jorden