Vårstäda utan gifter med äkta linoljesåpa

8 april, 2020
Kategori:

 

Annonssamarbete med Källans naturprodukter.

Äntligen, äntligen är det riktig vår här i Småland. De senaste dagarna har bjudit på 14-15 grader och sol, och jag har börjat plocka fram lite utomhusmöbler. De är rejält dammiga efter en vinter i magasinet, så en ordentlig skrubb behöver de när de kommer fram. Linoljesåpa är min favorit när det kommer till städning och något jag verkligen inte vill vara utan. Efter att ha testat flera olika såpor så tycker jag helt klart att den bästa kommer från Källans naturprodukter, och den har jag använt i många år nu. Är därför så glad och stolt över att få göra det här samarbetet, för det är en produkt jag tycker så mycket om och varmt vill rekommendera.

Äkta småländsk linoljesåpa, kokad på bara naturliga råvaror. Helt giftfri och bra till det mesta. Förutom att använda som allrengöringsmedel går den till exempel utmärkt att tvätta med. Antingen i tvättmaskinen, eller att gnida in svårare fläckar med. Använd 2-3 msk såpa i tvättmaskinsfacket , och om det är vittvätt så kan du tillsätta en msk bikarbonat. Upp till 60 grader går det bra att använda linoljesåpa i tvättmaskinen, tvättar man varmare finns risken att såpan skär sig. 

Till skillnad från många andra rengöringsmedel är linoljesåpa snällt mot huden. Så pass snäll att den till och med går att använda som handtvål! (Tips, tips så här i Corona-tider!) Källan har många olika dofter på sin såpa och jag älskar att byta doft efter säsong. Till jul använder jag doften ”Apelsin & Nejlika” och nu framåt våren är det så härligt att plocka fram ”Syren” eller kanske ”Honungsros” och till sommaren min absoluta favorit ”Sommarlind”.

För att tvätta av utemöbler blandar jag ungefär 1 liter vatten och 10 ml såpa. Samma proportioner använder jag till att torka av ytor och möbler när jag städar inomhus också. På Källans hemsida finns förutom webbshop en blogg där de skriver om sina produkter och hur man bäst använder dem. Kika gärna in där, där finns många användbara tips om hur man t.ex. såpar skurgolv, får bort fläckar eller tvättar trasmattor. 

Tvätt som doftar linoljesåpa och fått torka ute, underbar vårkänsla.

Från och med idag och fram till annandag påsk får ni 10 procent rabatt på Källans linoljesåpa i deras webbshop om ni uppger koden ”johannaikulla”. Passa på att beställa hem såpa för vårens städning!

Våfflor med nässelpesto
Tre påskris